„Îl aşteptam acasă, dar nu în sicriu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre cei trei militari răniţi în urma exploziei care a avut loc marţi în Poligonul de la Cincu, judeţul Braşov, au fost operaţi de medicii de la Spitalul Militar Braşov, unde sunt internaţi, pentru a li se scoate schijele din abdomen, torace şi membre.

Cel de-al treilea militar internat a suferit răni mai uşoare şi nu a avut nevoie de vreo intervenţie chirurgicală. Medicii susţin că pacienţii sunt în afara oricărui pericol. Marţi, în timpul unui exerciţiu tactic cu trageri de luptă, un proiectil a explodat în ţeava unui aruncător de 120 mm. În urma incidentului, trei militari şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

La unitatea militară din Craiova unde lucrau cei trei soldaţi morţi în explozie a fost organizată, ieri, o slujbă religioasă în memoria victimelor. Mariana Buică, mama caporalului Constantin Buică (25 de ani), era sfâşiată de durere. „Eu n-am vrut să-l las să plece. Îl aşteptam să se întoarcă acasă, dar nu aşa, în sicriu. Avea planuri mari, voia să se căsătorească la anul. Îşi iubea meseria“, a povestit femeia. Cei trei militari vor fi înmormântaţi astăzi la Cimitirul Ungureni din Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite