VIDEO ŞOCANT I-au plesnit venele de la picior, din cauza bolii. Medicii i-au trântit uşa în nas unui şomer, pentru 1.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bolnav din Craiova povesteşte cum i s-a agravat boala în ultimele luni, din cauză că nu a fost tratat. Bărbatul nu este pus pe masa de operaţie, pentru că nu are bani de mită sau să cumpere lamă de bisturiu.

Tiberiu Pârvu, un craiovean de 39 de ani, vorbeşte despre chinurile pe care le îndură de câteva luni, din cauza complicaţiilor bolii. "Am dureri la picior, de îmi vine să iau câmpii. Când am bani să îmi iau câte-o alifie, mă mai ung, ca să-mi treacă, dar totul e pentru moment. Mi-au plesnit venele iar acum junghii parcă o iau în sus, spre coapsă. Văd că mi se umflă venele, or să se spargă şi astea de deasupra genunchiului", mărturiseşte bolnavul.

Diagnostic: ulcer varicos

În urmă cu nouă ani a fost diagnosticat varice. Boala a evoluat rapid, astfel că, în câţiva ani,  olteanul a făcut cu ulcer varicos. A fost plimbat printre spitale, a bătut la uşa mai multor medici, sperând că îl vor trata. În zadar. Specialiştii la care a apelat l-au refuzat. Unul pentru că nu i-a dat o şpagă de 1.000 lei, altul pentru că nu i-a asigurat materialele sanitare necesare intervenţiei chirurgicale. Tiberiu Pârvu, fost angajat la Salubritate, disponibilizat în urmă cu patru luni, se uită resemnat cum rănile de la piciorul afectat i se agravează, fără să poate face ceva.

Pe cuponul de şomaj al lui Tiberiu Pârvu este notată suma pe care bolnavul o primeşte lunar: 418 lei.

image

"Toţi doctorii mi-au cerut bani sau materiale pentru operaţie de vreo 2.800 lei. De unde să-i scot?", se întreabă craioveanul, care primeşte lunar un şomaj de aproape 420 lei.

În 2009, ulcerul varicos nu era în stare avansată, spune bolnavul.

image
image

În ultimii doi ani, boala i s-a agravat. Tiberiu Pârvu ne-a arătat azi-dimineaţă piciorul vânăt. 

image

"Nu am de unde să le dau bani"

Cu un picior vânăt şi suferinţe cumplite, bolnavul aşteaptă ca vreun medic din România să se îndure de el şi să-l opereze fără a-i cere vreun leu. "Nu am de unde să fac rost de bani ca să le dau. Ar trebui să fac foamea, şi nici atunci nu pot face atâta economie", spune Tiberiu Pârvu.

image

Află de AICI întreaga poveste a şomerului care nu a fost operat, deşi s-a milogit de mai mulţi medici să-l trateze:

image

Un chirurg este acuzat de un bolnav că a cerut şpagă, pentru a opera

Şeful unei secţii de spital i-a cerut unui bolnav să-şi cumpere lama de bisturiu, pentru a-l opera

Află de AICI numele doctorilor din Oltenia acuzaţi că au luat şpagă:

EXCLUSIV ONLINE Top doctori cinstiţi, doctori şpăgari 2010: clasamentul medicilor care au cerut mită

Citeşte AICI declaraţii-şoc făcute de un doctor din Bănie, despre mita din Sănătate:

Medic din România: "Sunt colegi de-ai noştri care cer sume foarte mari pentru intervenţiile bolnavilor"

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite