Craiova: Ei sunt primii masteranzi IEBA 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

50 de tineri au absolvit astăzi Master of International Economics and Business Administration (IEBA) la Universitatea din Craiova, după structura celei mai bune şcoli de business din lume: Harvard.

Masterul, exclusiv în limba engleză, le dă posibilitatea absolvenţilor să activeze ca specialişti în domeniul economic internaţional.

„A fost o plăcere să ascultăm cum îşi prezintă dizertaţiile în engleză masteranzii noştrii. Ei vor pregăti elite în domeniul economic şi afaceri internaţionale”, ne-a spus profesorul Constantin Fota, conducător de doctorat, Economie şi afaceri internaţionale.

Pe parcursul a doi ani/ studenţii au avut posibilitatea să înveţe după manualele predate la Universitatea americană Harvard. „Au fost cei mai grei şi cei mai frumoşi ani din viaţa mea”, a afirmat Silvia Puiu, una dintre absolventele IEBA 2009.  Masteratul funcţionează în limba engleză, ca masterat professional în cadrul Facultăţiii de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Absolvenţii au avut posibilitatea de a acumula noi experienţe şi teorii în plan practic şi teoretic din domeniul relaţiilor economice, în comerţul internaţional, integrare economică regională şi globalizare, expansiunea investiţiilor internaţionale şi companiile transnaţionale, migraţia internaţională a forţei de muncă, dezvoltarea durabilă.

“IEBA este printre puţinele mastere care funcţionează în România. Mă bucură faptul că funcţionează la Craiova. Acest master îţi ridică şansele în domeniul economic internaţional”, ne-a spus Sorin Pătru, un alt absolvent IEBA promoţia 2009.

Pregătiţi pentru dezvoltarea mediului economic

 “Masteranzii sunt absolvenţi ai oricăror facultăţi din cadrul Universităţii din Craiova. O mare parte din ei provin din personalul cu funcţii manageriale în firme, dar cu o altă pregătire decât cea din domeniul relaţiilor economice internaţionale. Ei vor pregăti la rândul lor specialişti în aceste domenii”, a mai adăugat profesorul Constantin Fota, responsabil masterat.

Firmele mari dar şi cele mici şi mijlocii au nevoi stringente de personal calificat în activităţi de export-import de mărfuri şi de servicii internaţionale, în activităţi de plăţi, credite, şi investiţii străine, precum şi în emergentul domeniu al migraţiei internaţionale a forţei de muncă.

În Regiunea IV Sud-Vest Oltenia, în general în partea de sud a Dunării, în care este localizată Universitatea din Craiova, se află unele din cele mai importante unităţi economice din ţară, intens implicate în relaţii economice internaţionale. În agricultura Olteniei au început să apară ferme agricole la standarde europene, se dezvoltă intens serviciile, inclusiv turismul.

“Misiunea masteratului este de a pregăti specialişti de vârf pentru cel mai dinamic domeniu al economiei: economie şi afaceri internaţionale”, a completat prof.univ. Paul Rinderiu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite