Craiova: ICCJ a respins recursul "Măcelarului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: ICCJ a respins recursul "Măcelarului"
Craiova: ICCJ a respins recursul "Măcelarului"

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins ieri recursul formulat de Cosmin Lăzăroiu, condamnat la 28 de ani de închisoare pentru uciderea craioveanului Leontin Bebu, al cărui cadavru l-a tranşat şi l-a ascuns pe câmp în Caraş-Severin, la începutul lunii octombrie 2007.

Leontin Bebu, de 30 ani, a fost găsit tranşat sub un pod în apropiere de Căvăran, judeţul Caraş-Severin. El era bun prieten cu criminalul, Gheorghe Cosmin Lăzăroiu, de 30 ani, agent de pază la Penitenciarul Pelendava din Craiova.

Cosmin era student în anul II la Institutul de Ştiinţe Economice, iar Leontin la Drept. Mobilul crimei, aşa cum a recunoscut chiar Lăzăroiu, a fost o sumă de bani pe care autorul i-o datora victimei şi care trebuia returnată pe 10 octombrie 2007. Lăzăroiu locuia într-o garsonieră închiriată şi conducea un autoturism tot închiriat.

El acumulase datorii şi avea nevoie de bani. Se pare că Leontin era un fel de intermediar între cămătarii din oraş şi doritorii de lichidităţi, acest lucru aducându-i sfârşitul tânărului. Potrivit anchetatorilor, Leontin îi procurase lui Cosmin de la cămătari 7.000 de euro, dar acesta nu mai avea de unde să înapoieze banii.

"Măcelarul" a asistat la înmormântarea victimei sale

Şi atunci, în mod bizar, a hotărât să-l elimine pe prietenul său, crezând că poate scăpa astfel şi de datorie.După o anchetă extrem de anevoioasă, criminalul a fost identificat de poliţiştii craioveni.De menţionat este că Lăzăroiu a fost prezent la înmormăntarea victimei sale, cu o maşină în parbrizul căreia avea lipită fotografia lui Leontin Bebu.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins atât recursul formulat de Cosmin Lăzăroiu cât şi pe cel înaintat de părinţii victimei, potrivit judecătorului Aurel Ilie, purtător de cuvânt la Curtea de Apel Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite