Craiova: Hoţii au ratat un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii au sperat că vor pune mâna pe un miliard de lei trăgând seiful prin zid.
Hoţii au sperat că vor pune mâna pe un miliard de lei trăgând seiful prin zid.

Un grup de hoţi a încercat să dea o lovitură la o casă de schimb valutar, din Craiova, ca în filmele cu gangsteri. Au tăiat zidul cu flexul şi au vrut să fure seiful cu tot ce era în el. Tentativa de jaf a fost dată însă peste cap de alarma casei de schimb valutar. Ar fi putut fi cel mai mare jaf din Oltenia.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale încearcă să dea de urma unor persoane care au încercat sâmbătă noapte să spargă casa de schimb valutar „Egipteanul Valută“, de pe Calea Bucureşti din Craiova. Anchetatorii luau astăzi declaraţii angajaţilor casei de schimb valutar, dar şi celor ai barului aflat alături.

Potrivit poliţiei, după modul în care au operat, autorii par a fi profesionişti, aceştia încercând să ia seiful cu totul, trăgându-l prin perete. Jaful a fost gândit în detaliu şi a fost pus la cale de ceva timp. Crezând că pot da lovitura, hoţii au intrat în jurul orei 3.00 în barul care este lipit de casa de schimb. Cel mai probabil cunoşteau în detaliu topografia spaţiului respectiv, dar şi a barului de alături.

Astfel, ei au tăiat zidul din BCA cu un flex şi apoi l-au dat jos cu un baros. Când au introdus însă uneltele din metal, respectiv o daltă în peretele casei de schimb valutar, au declanşat alarma acesteia.

„Am avut mare noroc. Au încercat să fure seiful, dar nu au reuşit pentru că au declanşat sistemul de alarmă. Oricum, chiar dacă ar fi reuşit să tragă seiful din incintă ar fi declanşat un alt senzor de mişcare care este în seif“, a spus Abdul Salaheldin, proprietarul casei de schimb valutar. În mai puţin de două minute, agenţii de intervenţie de la Civitas au sosit la faţa locului, dar nu au observat nimic suspect, însă au rămas să păzească locaţia.

Duminică dimineaţă, în jurul orei 10.00, au venit la faţa locului şi criminaliştii care au amprentat locul. Angajaţii barului spun că au văzut peretele spart atunci când venit la serviciu, duminică. Dacă ar fi reuşit să fure seiful, hoţii ar fi pus mâna pe aproximativ 100.000 de lei, sumă ce se afla în el, însă surse din anturajul patronului spun că era vorba de un milion de euro, bani pe care îi număraseră în aceeaşi noapte.

Întrebat despre tentativa de jaf, un angajat al barului a avut un răspuns cel puţin ciudat: „Nu este adevărat că au spart zidul, aici în locul zidit am încercat noi să punem un calorifer“. 

Poliţia susţine că este foarte aproape de prinderea făptaşilor. „Avem deja anumite indicii care ne conduc către un cerc de suspecţi şi sperăm să-i prindem pe autori în cel mai scurt timp“, susţine şeful Poliţiei Municipale, comisar Jane Preda.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite