Hoţi beţi, prinşi după o urmărire cu focuri de armă în Craioviţa Nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dimineaţa i-a întâmpinat pe locatarii din cartierul Craioviţa cu focuri de armă. Trei tineri, dintre care doi minori, după ce au băut în părculeţul din Craioviţa Nouă, s-au pus pe distrugere.

Tâlharii au spart gemurile unui autoturism, au intrat prin efracţie într-o patiserie şi au vrut să mai dea o lovitură, încercând să fure din Complexul Big Nou. Hoţii au fost opriţi de oamenii legii cu un foc de armă. 

În momentul în care au fost surprinşi, cei trei suspecţi se întorseseră la patiserie pentru a mai sustrage băutură. La apariţia poliţiştilor, cei trei au fugit în direcţii diferite. Oamenii legii au fost nevoiţi să folosească arma din dotare pentru a-l prinde pe unul dintre hoţi. Răducu Pirpidel, de 24 de ani, din Craiova, a declarat că alcoolul i-a luat minţile. „Am băut şi au făcut nişte prostii. Când am văzut poliţia, am luat-o la fugă de frică. Apoi am auzit un foc de armă. Până la al doilea m-am oprit “, a spus bărbatul. 

Doi minori implicaţi în infracţiune

În momentul în care a fost luat la bani mărunţi, Răducu Pirpidel le-a spus poliţiştilor cu cine a săvârşit cele trei infracţiuni. „ În urma cercetărilor s-a stabilit că tânărul de 24 de ani nu era singur, fiind însoţi de doi minori în momentul în care au dat spargerile. Suspecţii nu au antecedente penale. Sub influenţa alcoolului, bărbatul de 24 de ani nu s-a oprit aici şi a distrus şi câteva cabine de telefonie din faţa poştei“, a spus Amelia Căprărin, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.  

image

Cabinele telefonice de la poştă au fost sparte de Răducu Pirpidel (foto dreapta)


Oamenii din zonă şi-au luat măsuri de siguranţă împotriva tâlharilor, cartierul fiind cunoscut pentru numărul mare de infracţiui. „Azi-dimineaţă, când am ajuns la serviciu, am găsit geamurile sparte. Nu s-a furat nimic de-aici, pentru că, probabil, i-au speriat alarmele. Oricum, sunt tot felul de tineri pe-aici care beau noaptea şi fac scandal, cred că sunt unii dintre ei“, a spus administratorul Complexului din Craioviţa, Nicoleta Licurici.

Agenţii comerciali din zonă ştiu că se pot întâmpla astfel de lucruri şi şi-au sporit gradul de securitate. „Noi ne ţinem telefoanele într-un seif şi avem alarmă proprie. N-are cum să intre cineva fără să se trezească pe cap cu poliţia“, a spus un angajat al unei firme care se ocupă cu vânzarea de telefoane mobile.

Celor trei hoţi  le-au fost întocmite dosare penale şi sunt cercetaţi pentru distrugere şi furt calificat. Prejudiciul adus de tâlhari se ridică la 3.500 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite