Craiova: Hotelierii, loviţi de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Hotelierii, loviţi de criză
Craiova: Hotelierii, loviţi de criză

Foarte puţini străini se mai cazează în unităţile hoteliere din Bănie. Deşi patronii au redus preţul pentru o noapte de cazare, turiştii nu mai sunt tentaţi să doarmă în condiţii de lux.

Cifra vizitatorilor instalaţi în hotelurile din Craiova a scăzut cu până la 30 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, spun directorii unităţilor de profil. Ei pun situaţia pe seama crizei financiare. Deşi turiştii beneficiează de camere dotate cu televizoare şi internet, cablu, telefon, toalete şi mini-bar, un număr tot mai mic de persoane aleg varianta de a plăti sute de lei ca să stea o zi în Craiova.


Turiştii, indiferenţi la reduceri


 „Capacitatea hotelului nostru este de peste 200 de camere, iar în acest moment sunt libere aproximativ 30% dintre ele. Am recurs la reduceri şi oferte cât mai diverse, care să ne scoată din impas, însă inutil. Cifra clienţilor s-a redus cu 20 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat Margareta Niculescu, directorul economic al Hotelului Jiul. Aceasta ne-a mai informat că tariful pentru cazarea  pentru o cameră dublă, este de 280 de lei pe zi, în timp ce anul trecut costul era de 74 de euro. În cazul în care un grup de zece persoane aleg să doarmă la Hotel Jiul, se face o reducere, astfel încât preţul este de 260 de lei. Anul trecut, pentru acelaşi grup, suma era de 69 de euro. „Dacă în alte unităţi s-a menţinut taxa, noi am încercat să umblăm puţin la partea financiară, ca să ne fie bine şi nouă, şi oamenilor. Degeaba. Criza nu trece neobservată”, mai spune Margareta Niculescu. La Hotelul Golden House situaţia este chiar mai grea, spun reprezentanţii acestei unităţi. „Numărul clienţilor din cele trei luni de vară este mai mic cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potenţialul hotelului este de 13 camere şi, în acest moment, sunt toate ocupate, dar de miercuri încep să se elibereze”, ne-a informat Lucian A., recepţioner. Acesta ne-a mai spus că, din luna iunie, peste 200 de persoane din afara oraşului au petrecut câte o săptămână în hotelul de patru stele. „Este puţin, faţă de aşteptările noastre. Tocmai din această cauză nu am mai mărit costurile de cazare, care au rămas la 106 euro pe zi, plus 5% din această sumă, reprezentând o taxă pentru serviciile care se efectuează aici”, a adăugat recepţionerul.

Aflaţi din Adevărul de Seară de miercuri, din Craiova, unde aleg turiştii să doarmă, în locul hotelurilor.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite