Hisham Tageldin este medic într-un sat uitat de lume. Sudanezul a pus pe picioare un centru medical permanent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sudanezul Hisham Tageldin, 41 de ani, a venit în Craiova în 1988, când a obţinut o bursă la Facultatea de Medicină şi Farmacie. Din anul 2000 este medic de familie în satul Frăţila, comuna Bulzeşti din Dolj. Bărbatul spune că după 12 ani a reuşit să le câştige încrederea localnicilor, care la început nu l-au privit tocmai cu ochi buni.

Sudanezul  Hisham Tageldin povesteşte că a muncit mult pentru a ajunge un medic respectat, însă recunoaşte că de-a lungul anilor s-a lovit de multe obstacole. A venit în România cu bursă, dar pentru a face carieră a fost nevoit să îşi părăsească familia şi să îşi facă un alt drum în viaţă. Acum dacă stă bine să se gândească nu regret nimic. Îi place România şi este meru în mijlocul celor care au nevoie de ajutor. Niciodată nu le-a întors spatele pacienţilor, iar dacă a fost nevoie a venit şi noaptea de acasă pentru a a-i trata pe oameni „După ce am terminat facultatea, în 1995, am fost medic rezident la Spitalul Judeţean Craiova, apoi m-am transferat în acest sat uitat de lume. Când am ajuns aici am găsit o clădire aproape părăsită. Mi-am dat seama că am mult de muncă şi mi-am spus mie că trebuie să merg mai departe. Am reuşit în 12 ani să fac un centru medical în acest loc uitat de lume, unde oamenii sunt trataţi aşa cum trebuie“, a declarat medicul sudanez.

image

Are mii de pacienţi

Cabinetul lui Hisham Tageldin este plin de zi de zi. Mii de oameni îi trec pragul şi îi cer ajutorul„Nu cred să fie un pacinet al meu pe care să nu-l cunosc şi să nu ştiu ce problemă are, deşi sunt multi peste 3.000. Eu vreau să fac din centrul permanent de aici pe care l-am făcut unul la fel ca la oraş. Dacă vă uitaţi bine, nu există mari diferenţe. Eu vreau să avansez în tot ceea ce fac, aşa că acum sunt şi medic rezident de urgenţă şi fac practică la SMURD, în Craiova", a mai precizat sudanezul.

image

Familia îl vrea acasă

Medicul din Frăţila povesteşte că părinţii săi îl sfătuiesc să se întoarcă acasă, în Sudan, de fiecare dată când vorbeşte cu ei la telefon „Ei sunt bătrâni şi vor ca eu să fiu acolo lângă ei. Acum am o familie aici în România şi nu vreau să mă întorc înapoi. Am reuşit multe lucruri şi vreau să fac mult mai multe de acuma înainte. Vreau ca cei de aici să fie mândrii de mine. Până la urmă fiecare ne alegem meseria pe care vrem să o avem. Eu am ştiu de la început care este vocaţia mea.  Mă simt ca unul de aici, am chiar şi buletin de doljean şi mă mândresc cu asta", a mărturisit Hisham Tageldin.

image

Oamenii au doar cuvinte de laudă la adresa medicului sudanez „A fost mereu alături de noi şi tot timpul ne-a ajutat.. Până la urmă cum poţi să nu îi acorzi încredere. Este unul dintre noi şi vrem să nu plece niciodată de aici“, a spus Ionela Măceşeanu.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite