Craiova: Harald Medbøe, un norvegian printre olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Harald Medbøe, un norvegian printre olteni
Craiova: Harald Medbøe, un norvegian printre olteni

A plecat din Oslo să caute Bănia, oraşul natal al mamei sale. Pe drum însă a dat peste ţigani. Trăind printre ei a ajuns să creadă că aceştia sunt pentru România ce e ardeiul iute pentru ciorbă: un plus de savoare.

Când mama lui, pe jumătate româncă, a plecat din lumea aceasta, undeva într-o clădire de pe străzile liniştite ale capitalei Norvegiei, Harald avea cam 50 de ani. Era fotograf de teatru (surorile lui erau actriţe), fotojurnalist, fusese ca orice artist în anii 1970 într-o obligatorie excursie iniţiatică în India şi scosese o carte de fotografie alb-negru şi text despre Hermansen, un avocat excentric. Cartea avusese succes, iar expoziţiile ce o urmaseră aveau cronici răsunătoare în ţările Europei. Dispariţia mamei l-a făcut însă să se întrebe cum este acea ţară despre care o tot auzea povestind cu un aer melancolic, şi mai ales cum arată oraşul copilăriei ei, Craiova.

Cum se vede Cetatea Banilor prin ochii lui Harald, aflaţi astăzi, în Adevărul de Seară.

Îl puteţi vedea pe starul  Elvis Rromano cântând muzică ţigănească la vernisajul expoziţiei lui Harald Medbøe din parcul Tinkern, în Oslo!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite