Halloween oltenesc. Vezi cum s-au distrat craiovenii aseară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrecerea a început la ora 22.00
Petrecerea a început la ora 22.00

Monştrii, vrăjitoarele, spiriduşii, îngerii şi vampirii au umplut până la refuz noaptea trecută cluburile din Bănie.

Sute de tineri costumati în diferite personaje au profitat din plin de petrecerile de Halloween organizate în cluburile craiovene  şi s-au distrat până spre dimineaţă. “A fost super. Am mers împreună cu gaşca în Craiova Veche. Fiecare a decis cum să se costumeze. Eu, de exemplu, m-am costumat într-un mic vampir”, ne-a spus Romi, un adolescent din Craiova. 

În timp ce unii dintre craioveni au ales să-şi petreacă noaptea în cele mai cunoscute cluburi, alţii s-au orientat către petreceri exclusiviste la domiciliu. “Nu am avut cine ştie ce costume speciale, dar am improvizat. Am ales să stăm acasă şi să invităm prietenii la noi, mai mult pentru copii. Cu dovleci şi haine combinate am improvizat un Halloween oltenesc pe cinste, cu adevărat  exclusivist”, ne-a mărturisit Mihai.  În alte cluburi tinerii au avut acces doar dacă au venit deghizaţi. 

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deşi în unele ţări data sărbătorii variază. De ceva ani, Halloween-ul a intrat ca orice tradiţie transatlantică şi în conştiinţa românilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite