Craiova: Poliţiştii cer demisia Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Poliţiştii cer demisia Guvernului
Craiova: Poliţiştii cer demisia Guvernului

Nemulţumiţi de subfinanţarea sistemului în care activează, peste 100 de poliţişti afiliaţi la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex, din Oltenia, au protestat, marţi, timp de două ore, în Piaţa Prefecturii Dolj.

Poliţiştii şi-au strigat drepturile şi au cerut demisia Guvernului. Pe pancardele pe care le-au adus cu ei în faţa sediului Prefecturii Dolj erau scrise mai multe mesaje: “Vă informăm: gradul de suportabilitate a atins apogeul!”, “Noi nu suntem ca voi”, “Dreptul la negocieri colective nu ni-l luaţi”, “Poliţişti mutaţi în interesul serviciului = poliţişti evacuaţi”, “Legea salarizării una pentru toţi”.

Aceştia au încercat să atragă atenţia asupra situaţiei în care se găsesc unii poliţiştii pentru neplata unor drepturi băneşti.
 “S-a umplut paharul. Nu mai suntem dispuşi la muncă patriotică. Nu se mai poate. Este foarte simplu să spui că muţi poliţiştii în localităţile de domiciliu. Ce facem? Închidem posturile de poliţie? Probabil vor rămâne numai şefii de post la posturi şi anume la acele posturi care au locuinţă de serviciu”, a spus Elvis Măceşanu, preşedintele ProLex Dolj.

“Atitudine non-combat” până se vor rezolva problemele din sistem

Poliţiştii susţin că au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra situaţiei fără precedent în care se află în prezent Poliţia Română din cauza subfinanţării.  “Nu mai putem funcţiona aşa. Până acum toţi poliţiştii au pus bani din buzunar pentru benzină, pentru coli de scris, imprimante, calculatoare. Poliţiştii nu au dreptul la grevă, dar avem în vedere şi alte acţiuni de protest dacă acest miting nu se va solda măcar cu o promisiune de rezolvare a acestor problem”, a afirmat vicepreşedintele SNPV Dolj, Ioan Ciciu.

Poliţiştii cred că neplata acestor drepturi va avea consecinţe direct asupra cetăţenilor. “Nu mai suportăm să fim umiliţi. Poliţiştii au ajuns bătaia de joc a infractorilor! Trebuie să clonăm o anumită doamnă (n.r.-Elena Udrea) pentru a o pune în fruntea ministerului de interne, pentru că aceasteia I se dă tot ce cere: bani pentru turism, pentru salvamont, pentru hoteluri”, a adăugat Măceşanu.

Pe de altă parte, poliţiştii doljeni sunt nemulţumiţi şi de faptul că, până acum, conducerea IPJ nu a pus la dispoziţia sindicatului un spaţiu în care să poată funcţiona şi nu s-a constituit comisia paritară la nivelul IPJ Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite