Craiova: Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe - Mexic ajunge astăzi în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe - Mexic ajunge astăzi în oraş
Craiova: Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe - Mexic ajunge astăzi în oraş

Icoana miraculoasă a Maicii Domnului de la Guadalupe, Protectoarea vieţii şi a copiilor nenăscuţi, va ajunge luni, 13 iulie şi la Craiova, în urma solicitării credincioşilor greco-catolici.

Preotul paroh greco-catolic Iulian Mladin, a declarat că prezenţa la Craiova a icoanei face parte dintr-un pelerinaj desfăşurat în mai multe oraşe din ţară cu scopul de a răspândi cultul pentru Fecioara Maria de la Guadalupe, Protectoarea vieţii şi a copiilor nenăscuţi. Icoana va fi adusă astăzi, la ora 17, la biserica greco-catolică „Buna Vestire”, de pe strada Severinului, nr. 2 (intersecţia Billa), urmând a rămâne până marţi seară.

Cât timp icoana va fi în oraş se vor organiza grupe de rugăciuni pentru protejarea vieţii umane nenăscute. “Biserica va rămâne deschisă permanent pe parcursul celor două zile. Icoana Fecioarei Maria, nepictată de mână omenească, constituie o oglindire miraculoasă a apariţiei pe mantia vizionarului Juan Diego din Mexic,sec. XVI”, a mai spus preotul paroh Mladin.

Potrivit sursei citate, icoana este singura apariţie a Maicii Domnului, confirmată de Biserica Catolică, în care ea apare însărcinată. Icoana a apărut în 1531 în mod miraculos pe tilma (n.r. - manta fără mâneci, prevăzută cu o gaură la mijloc prin care se trage peste cap) lui Juan Diego, vizionarul de la Guadalupe, Mexic. Portretul Fecioarei păstrează în mod miraculos culorile din 1531, iar tilma care îi serveşte drept suport păstrează inclusiv proprietăţile naturale.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite