Grupul InterAgro ar cumpăra combinatul Doljchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combinatul Doljchim deţinut de OMV Petrom ar putea fi salvat de la închidere de către Grupul InterAgro deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae.

Marin Mirea, consilier în cadrul InterAgro a declarat ieri într-o conferinţă organizată de Focus Energetic că Grupul InterAgro ar putea achiziţiona de la Petrom combinatul chimic Doljchim savând cele peste 1.100 de locuri de muncă. "În prezent sunt doar tatonări. Dacă vom prelua Doljchim, o vom face cu toate cele 1.100 de locuri de muncă, iar capacitatea va rămâne în producţie", a declarat Marin Mirea. El a mai spus că nu au început negocierile cu Petrom în privinţa preţului. "Le-am transmis această intenţie în urmă cu două săptămâni, însă până în prezent nu am primit niciun răspuns", a adăugat reprezentantul InterAgro. Compania OMV Petrom, care deţine în prezent combinatul Doljchim, a anunţat în decembrie 2009 că va renunţa la partea de chimie şi petrochimie, până la sfârşitul anului 2010. OMV Petrom a anunţat că a constituit provizioane de 18 milioane de euro pentru închiderea Doljchim.

Niculae are afaceri de 1,3 miliarde euro

La începutul lunii martie, 375 de angajaţi de la combinat au fost trimişi acasă, printr-un program de concedieri voluntare al OMV Petrom. Anul trecut, alte sute de oameni au părăsit combinatul, primind plăţi compensatorii consistente. Producătorul de îngrăşăminte chimice InterAgro, este deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae. Acesta ruleaza anual circa 1,3 miliarde euro, atat prin şase combinate chimice, dar şi prin alte circa 20 de firme care activeaza in cele mai diverse domenii, cum ar fi productie agricola, procesare de carne si lactate, productie de uleiuri alimentare si nealimentare, fotbal, tutun, imobiliare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite