Grevă la fabrica lui Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii au protestat în faţa fabricii
Angajaţii au protestat în faţa fabricii

Peste 200 de salariaţi de la singura societate mare din Scorniceşti, localitatea natală a dictatorului, au ieşit astăzi în stradă, speriaţi că vor rămâne pe drumuri.

În prag de sărbători, 220 de angajați ai PULSOR SA au fost anunţaţi că vor fi disponibilizaţi, din cauză că fabrica are prea multă marfă în stoc şi a pierdut contractele pentru furnizarea acesteia. Oamenii acuză însă conducerea societăţii, susţinând că au falimentat întreprinderea cu scopul de a o vinde la fier vechi.

„Este o minciună că fabrica este pe pierdere. Patronu de la MAT Craiova, Dănel Dinu, care este din Alexandria şi primarul din Scorniceşti şi-au bătut joc de această fabrică. Am acceptat în ultimii ani să mergem pe salarii de 75% ca să-i înţelegem şi pe cei care sunt în şomaj, iar acum ne dă pe toți afară. Ei vor să vândă fabrica la fier vechi. Noi ce facem? Avem familii de înteţinut”, a afirmat Ion Dragomir.

Din cei 220 de angajaţi vor mai veni la muncă doar zece oameni din conducere, restul fiiund nevoiţi să intre în şomaj tehnic. Deşi li s-a promis că după trei luni toţi angajaţii vor fi rechemaţi la fabrică, salariaţii se tem că acest lucru nu se va mai întâmpla.

 „Prin decizia de a trimite toţi angajaţii în şomaj se încalcă drepturile din contractul de muncă. Conducerea spune că fabrica îşi va relua activitatea  peste trei luni, dar nimeni nu vrea să dea garanţii scrise”, a spus liderul de sindicat Gheorghe Drăghici.

„Era mai bine pe vremea lui Ceușescu. Ce grijă avea el de fabrica ăsta și de orașul asta. Eram mândria țării“, își aduce aminte un alt salariat.
Contactat de reporterii Adevărul de Seară, primarul oraşului Scorniceşti, Constatin Nedelea a refuzat să comenteze situația.

Fabrica din Scornicești a fost înfiinţată în anul 1979, prin transferul fabricaţiei de pompe auto de la Întreprinderea de Autoturisme Piteşti (DACIA), purtând iniţial denumirea de Înteprinderea de Piese şi Subansamble Auto Scorniceşti. În anul 1991, societatea şi-a schimbat numele în Pulsor SA. În toată această perioadă, fabrica a mai avut probleme cu concedierile, dar niciodată nu a fost nevoie să-şi închidă porţile.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite