Craiova: Gighera va avea port turistic de 600.000 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Gighera va avea port turistic de 600.000 euro
Craiova: Gighera va avea port turistic de 600.000 euro

Un port turistic cu ambarcaţiuni, cherhana şi discotecă în aer liber ar putea fi amenajat în comuna doljeană Gighera. Proiectul ar urma să fie realizat din fonduri europene.

Doljenii ar putea avea în curând la dispoziţie un nou loc de agrement în judeţ. Primarii mai multor comune din sudul Doljului vor să dezvolte în zona Gighera un port pentru turiştii care ajung în zonă pe vasele de croazieră, dar şi pentru locuitorii judeţului care caută un loc de refugiu la sfârşit de săptămână.
Potrivit primarului din comuna Giurgiţa, Valentin Mitrică, un proiect în valoare de 600.000 de euro va fi depus luna viitoare pentru atragerea de fonduri puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe din Franţa. „E vorba de un proiect care vizează zona de la podul de peste Jiu până la insula Copaniţa. Vrem să achiziţionăm ambarcaţiuni pentru mici croaziere pe Dunăre, intenţionăm să facem o cherhana pe insulă, terase şi o discotecă în aer liber”, a spus Mitrică. Acesta a adăugat că administraţiile locale nu vor avea obligaţia să cofinanţeze proiectul, în cazul în care acesta este aprobat.

Stabilimentul balnear, abandonat

De zona de la Gighera s-au arătat interesaţi de-a lungul timpului mai mulţi investitori. O societate italiană a propus primăriei din localitate un parteneriat pentru construirea unui stabiliment balnear care să folosească apele minerale renumite în zonă pentru proprietăţile lor terapeutice. Potrivit edilului din Gighera, Ion Dăbuleanu, proiectul în valoare de peste 100 de milioane de  euro, a fost în cele din urmă abandonat de italieni, pe fondul crizei financiare.

„M-au contactat şi mi-au spus ce vor să facă acolo, mi-au arătat chiar şi schiţe ale proiectului însă nu am mai auzit nimic de la ei. Probabil că i-a afectat şi pe ei criza asta”, a spus Ion Dăbuleanu.


Vor să revitalizeze turismul la Dunăre


O altă propunere a celor 17 primării din asociaţia Sudolt vizează dezvoltarea turismului pe Dunăre şi dezvoltarea unor branduri locale care să atragă turişti. Drumul peştelui, un festival al brânzei şi un circuit de ciclism sunt doar câteva dintre atracţiile cu care primarii vor să-i „momească” pe turişti. „O firmă de consultanţă din Germania a făcut un studiu din care a reieşit faptul că vasele de croazieră nu au unde şi de ce să oprească la noi în zonă”, a mai spus edilul-şef din Giurgiţa, preşedintele asociaţiei Sudolt. Proiectul în valoare de peste două milioane de euro ar urmat să fie implementat într-o perioadă de trei ani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite