Gheorghe Neţoiu a recunoscut că a colaborat cu Securitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Neţoiu candidează din partea PP-DD pe Colegiul 1 de Craiova la Camera Deputaţilor. Omul de afaceri a recunscut că a colaborat cu Securitatea.

UPDATE, ORA 18.00/ „Nu am colaborat cu securitatea. Eu am lucrat ca ofiţer la securitate“, a spus Gheorghe Neţoiu.

Neţoiu şi-a depus candidatura alături de ceilalţi candidaţi din judeţul Dolj de la PP-DD. Omul de afaceri a depus la dosar şi declaraţia pe propria răspundere de colaborare cu securitatea „Declar pe propria răspundere, că am fost lucrător al securităţii sau colaborator al acesteia, în sensul art.2lit a) –c) din ordonanţa de urgenţă”, se arată în declaraţia pe propria răspundere dată de Gheorghe Neţoiu. Potrivit articolului 2, alin a) din OUG 24/2008, are calitatea de “lucrător al Securităţii - orice persoană care, având calitatea de ofiţer sau de subofiţer al Securităţii sau al Miliţiei cu atribuţii pe linie de Securitate, inclusiv ofiţer acoperit, în perioada 1945-1989, a desfăşurat activităţi prin care a suprimat sau a îngrădit drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului”,a scris Neţoiu.

A fost depusă o contestaţie

Un jurnalist din Craiova a contestat la  Biroul Electoral Judeţean candidatura  lui Gheorghe Neţoiu „Am trimis contestaţia spre soluţionare la Tribunalul Dolj“, a spus Otovescu, preşedintele BEJ Dolj.

„Contestaţia a fost respinsă, iar decizia este definitivă“, a spus Daniel Stancu, purtătorul de cuvânt din cadrul Tribunalului Dolj.

Neţoiu a fost implicat alături de alte şapte persoane în „Dosarul Traferurilor“. Toţi sunt acuzaţi că au adus un prejudiciu de peste 13 milioane de dolari prin „blătuirea" a nu mai puţin de 12 transferuri internaţionale ale unor fotbalişti români în perioada 1999-2005. Procurorii au declarat că cei opt inculpaţi sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani şi au cerut pedepse mari, între 10 şi 20 de ani de închisoare.

Gigi Neţoiu, Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea şi Gheorghe Popescu, au fost achitaţi, la începutul lunii aprilie, de Tribunalul Bucureşti.

Instanţa a ridicat sechestul asigurator pe conturile cluburilor FC Dinamo, Rapid, Oţelul Galaţi şi Gloria Bistriţa, precum şi pe cele ale fraţilor Becali. Cheltuileile de judecată rămân în sarcina statului.

Afaceristul Gheorghe Neţoiu deţine deja importante suprafeţe de teren la Cetate, dar este mult mai cunoscut ca investitor în fotbal şi ca acţionar al Vinson Vrancea.

Neţoiu a intrat în politică în anul 2004, când s-a înscris în Partidul Social Democrat. A candidat la alegerile parlamentare din anul 2008, însă un an mai târziu a fost dat afară din partid. A ales să se înscrie în UNPR, însă pe data de 28 septembrie a demisionat şi a ales să se înscrie în Partidul Poporului.

Neţoiu Candidează din partea PP-DD pentru Camera Deputaţilor pe Colegiul 1 Craiova.

Stai pe craiova.adevarul.ro şi află ce a declarat Gheorghe Neţoiu

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite