Gata cu inundaţiile în cartierele mărginaşe ale oraşului. Au început lucrările la canalizare şi alimentare cu apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Arhiva
Foto:Arhiva

Edilul oraşului a dat startul lucrărilor de canalizare şi alimentare cu apă în cartierul Bariera Vâlcii. Peste două, trei zile se va deschide şantierul şi în cartierul Romanescu.

Termenul de execuţie al investiţiei este de doi ani, însă edilul oraşului le-a cerut constructorilor să finalizeze mai repede lucrările pentru a putea asfalta străzile. Valoarea totală a proiectului este de peste 633 milioane de lei, iar pentru reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare în Craiova au fost atribuite 92,2 milioane de lei. Cea mai mare parte a banilor, adică 77,31%  provin de la Uniunea Europeană, 22,69% reprezintă o co-finanţare naţională, adică bani veniţi de la bugetul de stat, 11,82%, de la bugetul local 1,82% , iar Compania de Apă Oltenia a contractat un credit de  9,05 „Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni, dar eu sper  să finalizeze mai repede. Vreau ca să nu mai existe nici un cartier în Craiova care să nu aibă alimentare cu apă şi canalizare “, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Oamenii au declarat că nu se mai aşteptau să scape de coşmarul apelor „La fiecare ploaie era dezastru la noi în cartier. Este bine că au început lucrările la canalizare. Am băgat sute de milioane de lei în reabilitatrea casei“ ,a spus Maria Lungu, din cartierul Bariera Vâlcii.   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite