Gara Craiova, o sală de nesfârşită aşteptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătorii au aşteptat câtva zeci de minute trenurile dinspre Bucureşti
Călătorii au aşteptat câtva zeci de minute trenurile dinspre Bucureşti

Sute de călători au aşteptat în frig sosirea trenurilor în Craiova pentru că lucrătorii Gării responsabili cu anunţarea întârzierilor nu şi-au făcut treaba.Trenurile dinspre Bucureşti au întârzieri chiar şi de 90 de minute.

Minute de întârziere pe care nu le mai contorizează nimeni, nervi întinşi la maxim, trenuri care se lasă îndelung aşteptate , călători aproape îngheţaţi şi, peste toate, un frig năprasnic. Cam acesta era tabloul Gării Craiova în această dimineaţă. Iniţial, tabela de Sosiri nu arăta decât o întârziere de 10 minute pentru trenul Intercity 591 care venea de la Bucureşti şi trebuia să ajungă la Timişoara. Bucuroşi că întârzierile nu sunt atât de mari cum se spune pe la televizor, au luat bagajele şi au mers pe peron. Şi au aşteptat...În timp ce zeci de oameni îngheţau de frig afară, aşteptând trenul, pe tabelă se produce o schimbare. 50 de minute întârziere anunţate la trenul spre Timişoara. Nimeni de la Informaţii nu catadicseşte să-i anunţe prin staţie pe călătorii care aşteptau pe peron.



Nici măcar la cea de-a treia schimbare, când întârzierea ajunsese la 90 de minute, în staţiile de amplificare nu se aude niciun sunet. Abia după 20 de minute de aşteptare pe peron, funcţionara se hotărăşte să îi anunţe pe oameni. „Am întrebat la Informaţii când am sosit în Gară şi mi-au spus că nu există niciun fel de întârziere. Apoi au afişat o întârziere de 10 minute şi toată lumea a ieşit afară,să aştepte trenul. Între timp au prelungit întârzierea. Asta e nesimţire! Şi-au făcut o strategie să ne mintă”,a spus Alex Pascu, unul dintre cei care aşteptaseră în frig, pe peron. „Aseară am fost la o petrecere cu foştii colegi de serviciu şi de dimineaţă am plecat de la hotel cu gând să ajung devreme la Gară. Acum ne spun că am aşteptat ca proştii pe peron în timp ce ele se hlizeau la căldurică. Şi 20 de întârziere minute e mult, darămite 90!”,a spus Mariana Oprescu, o altă călătoare.

gara



Regionala ia măsuri... tardive


Directorul Regionalei Craiova, Victor Frăsinoi, susţine că nu ştia de problema anunţurilor în Gara Craiova şi că va lua măsuri. „Am să intervin pentru că nu este posibil să se întâmple aşa ceva. Fiecare întârziere trebuie anunţată la timp”,a  declarat Victor Frăsinoi. Prea târziu, am putea spune, din partea sutelor de călători afectaţi de dimineaţă de nesimţirea funcţionarilor din Gară. Cât despre cauza întârzierilor, o şină ruptă în dreptul localităţii Roşiori este scoasă ţap ispăşitor în toată povestea.

gara1
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite