GALERIE FOTO Planetariu la Craiova! Află când va fi deschis publicului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Planetariul va fi gata în 2012
Planetariul va fi gata în 2012

Odată terminate lucrările la parterul de la Ştiinţele Naturii, pentru expoziţia „Oltenia-Terra fosilis“, se va da startul amenajării etajului II pentru mult aşteptatul planetariu, ce va fi parte din expoziţia „Universul şi sistemul nostru solar“.

Planetariul va fi gata în 2012

Click pe POZE pentru a vedea o galerie foto cu imagini din expoziţie

Un uriaş ecran de proiecţie, frescă  pe care artiştii plasticii vor reda Universul, filme despre explorarea spaţială, vizionate din scaune din cele 30 de scaune dispuse radial, toate îşi vor face loc în planetariul de la Muzeul Olteniei, din cadrul Secţiei de Ştiinţele Naturii. Se doreşte a fi o călătorie de cunoaştere a galaxiei, constelaţiilor, a diverselor corpuri cereşti, a eclipselor, a staţiilor orbitale şi a astronauţilor care au cucerit spaţiul cosmic. 

Naveta Atlantis, sondele spaţiale Pioneer, naveta spaţială Apollo 11vor fi, de asemenea, prezentate în expoziţia
„Universul şi sistemul nostru solar“, ce va fi deshcisă în 2012. Lucrările vor demara la începutul anului viitor.

„Trebuie să ne adaptăm spaţiului pe care îl avem la dispoziţie. Planetariul se construieşte la etajul al doilea al Secţiei de Ştiinţele Naturii şi va fi mult mai restrâns faţă de cele care dispun de un întreg spaţiu. cred că va fi locul care va atrage foarte mulţi vizitatori, pentru că este foarte aşteptat“, a spus Mihai Fifor, directorul Muzeului Olteniei. Potrivit acestuia, investiţia se ridică la aproape 25 de miiliarde de lei vechi, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite