Funcţionarii Primăriei Craiova nu vor primi suplimentele la salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi sperau în urmă cu câteva săptămâni că vor primi suplimente la salariile reduse drastic în ultimele luni/ funcţionarii Primăriei Craiova nu vor mai avea această şansă. Prefectura Dolj nu a avizat hotărârea consilierilor locali.


Prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a retrimis spre analiză hotărârea Primăriei Craiova de mărire a salariilor funcţionarilor. Prefectul susţine că vrea mai întâi să ştie cam câţi bani încasează Primăria trimestrial, apoi, dacă vor fi avizate suplimentele salariale, acestea trebuie acordate trimestrial, şi nu lunar, aşa cum au decis consilierii. 

„În conformitate cu articolul 11 din Legea 330/2009, aceste suplimente se acordă numai dacă veniturile proprii ale bugetului local, respectiv trimestrial, calculate sau faţă de rezultatele anului anterior sunt mai mari sau egale cu cheltuielile personale alocate de autorităţile executive şi deliberative”, a declarat Eugen Georgescu la TVR Craiova.

Prefectul a mai spus că a cerut Consiliului Local să comunice toate veniturile pe trimestrul I al anului în curs. Viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă, spune însă că neacordarea acestor suplimente ar fi o adevărată tragedie pentru mulţi salariaţi ai Primăriei Craiova care în ultimele luni au rămas cu venituri de 500-600 de lei.

„Nu este niciun drept câştigat care se va acorda de acum înainte. Practic, este o manta de vreme rea, când salariile au scăzut undeva la 500-600 de lei pentru un număr de funcţionari din Primărie, atunci cred că trebuie să le mai acorzi nişte sume de bani care nu sunt însă drepturi câştigate”, a declarat Dincă.

La finalul lunii aprilie consilierii locali au aprobat ca fiecare funcţionar al Primăriei Craiova să primească suplimente salariale până la sfârşitul anului în sume egale cu diferenţa dintre salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice de stat şi salariul de bază pentru funcţiile publice locale.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite