Funcţionarii primăriei Craiova, şcoliţi de 35.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

165 de salariaţi ai municipalităţii craiovene vor participa la ore de pregătire profesională, timp de cinci luni, primăria fiind dispusă să achite 148.500 de lei pentru perfecţionarea angajaţilor.

Deşi salariile majorităţii funcţionarilor din cadrul primăriei Craiova sunt mult mai mici decât salariul mediu din judeţul Dolj, salariaţii au parte de pregătire profesională mai ceva ca în străinătate. Municipalitatea a scos recent la licitaţie contractul de servicii intitulat „Pregătire profesională a funcţionarilor publici şi a personalului contractual din cadrul Primăriei Municipiului Craiova“, anunţul fiind publicat şi pe site-ul oficial al instituţiei.

MAI MULT PROFESIONALISM

Autorităţile sunt în căutarea unei firme care să şcolească 165 de salariaţi, timp de cinci luni, în perioada august-decembrie. Potrivit caietului de sarcini, „scopul atribuirii contractului de servicii de formare  profesională a personalului îl constituie asigurarea, în conformitate cu dispoziţiile legale, a cadrului general necesar derulării procesului de îmbunătăţire continuă a pregătirii profesionale, abilităţilor şi competenţelor necesare exercitării prerogativelor de putere publică, în vederea dezvoltării unor servicii publice stabile din punct de vedere profesionist, transparente, eficiente şi imparţiale, servicii desfăşurate în interesul cetăţenilor“. Astfel, salariaţii care vor participa la cursuri vor trebuie să dea dovadă de mai multă pricepere şi profesionalism la serviciu.

INSTRUIŢI ÎN DREPT ŞI FONDURI EXTERNE

Funcţionarii vor fi instruiţi în zece domenii dintre care menţionăm arhitectură şi urbanism, comunicare şi transparenţă decizională, dezvoltare regională durabilă şi management. Cei mai mulţi funcţionari, 26, vor primi lecţii de drept şi legislaţie comunitară, alţi19 colegi de ai lor urmând să fie instruiţi în gestionarea fondurilor externe, doar un singur salariat fiind consiliat în domeniul politici şi afaceri europene. Cursurile trebuie să fie organizate de un furnizor de formare profesională autorizat CNFPA, să fie acreditate toate modulele, iar trainerii să aibă pregătire de  specialitate. Ofertantul care vrea să participe la licitaţia deschisă de municipalitate trebuie neapărat să dispună de laptop sau PC, imprimantă multifuncţională, echipamente de comunicaţii precum telefon, fax şi conexiune la internet, videoproiector şi flip-chart. Pentru fiecare domeniu în care vor fi instruiţi vor fi predate mai multe module, cursul pentru unul singur durând cinci zile. La finalul proiectului, toţi cei 165 de participanţi care îşi desfăşoară activitatea în primărie vor primi diplome sau certificate de absolvire.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite