Funcţionari puşi pe îmbogăţit din banii altora. Şi-au cumpărat haine şi autoturisme de lux din taxele şi impozitele oltenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au pus sub sechestru mai multe documente
Poliţiştii au pus sub sechestru mai multe documente

20 de angajaţi din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova au furat  bani din visterie.Toţi sunt acuzaţi de delapidare, fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Pe data de 27 iunie 2011, poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au pus sub sechestru mai multe documente, care reprezintă probe solide împotriva angajaţilor din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova. Funcţionarii instituţiei nu au făcut altceva decât să se îmbogăţească peste noapte din banii din taxele şi impozitele oltenilor. Mai exact, aceştia au încasat bani de la oameni, după care au uitat să treacă chitanţele în registru, iar sumele au ajuns în buzunarul lor „Avem de verificat documente din perioada 2006-2011. Este o anchetă în desfăşurare şi este greu în momentul de faţă să ştim despre ce prejudicial este vorba. Cert este că funcţionarii sunt acuzaţi de delapidare, fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor“, a spus Jeane Uncheşelu, procuror în cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Craiova.

„Vinovaţii să plătească“

Surse judiciare din cadrul anchetei susţin că, Ioan Văcariu, fostul director din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova, nu este străin de ceea ce au făcut foşti lui angajaţi.Acesta ar fi ştiut ce se întâmplă în cadrul instituţiei, dar a închis ochii. „Pe mine nu m-a chemat nimeni să dau declaraţii până acum. Sunt convins că voi fi audiat. dar eu nu ştiu absolut nimic. Vinovaţii să plătească, dacă au luat bani din casă.Clar e va vedea clar cine a furat. Fiecare pune o ştampilă pe chitanţa pe care o eliberează. Aşa că neregulile vor fi depistate. Eu am aflat de ce au făcut ei acum puţin timp “, a spus Văcariu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova nu au făcut până în momentul de faţă public, numele angajaţilor cercetaţi. Cei 20 de funcţionari au fost pârâţi chiar de colegii lor, care s-au săturat să vadă ce nereguli au loc chiar lângă biroul lor „Eu am încercat să vorbesc cu ei, dar toţi  susţin că sunt nevinovaţi. O parte din documentele pus sub sechestru au fost ridicate. Este vorba de chitanţe, iar acum rămâne să vedem ce se va întâmpla. Pentru noi nu este o situaţie tocmai plăcută, dar vom vedea până la urmă ce o să fie “, a spus Sorin Marcu, directorul din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova. Anchetatorii au mai stabilit că cei 20 de funcţionari din cadrul instituţiei au investit banii furaţi în haine şi autoturisme.

Folosea metoda colegilor de la Craiova

Ştefan Sava, de 49 de ani, din comuna Urzicuţa a fost prins de oamenii legii tot pe data de 27 mai 2011 că fura din gestiune.Bărbatul încasa banii sătenilor, elibera chitanţe,însă la sfârşitul programului de lucru nu mai le consemna în borderou şi băga banii în buzunar. Funcţionarul public le-a spus poliţiştilor la audieri că a folosit banii pentru a cumpăra marfă la un magazin pe care îl deţine în comună.Prejudiciul în valoare de 31.975 lei a fost recuperat, iar Sava şi-a dat demisia. Acesta este  acuzat la fel ca şi colegii lui de la Craiova de delapidare, fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite