Fratele lui Bercea Mondialu, cercetat pentru înşelarea unor primării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fratele lui Bercea Mondial, Vasile Anghel, zis Amar Generalu, este una din cele trei persoane ridicate de anchetatori, miercuri, într-un caz referitor la folosirea de documente falsificate în baza cărora au fost executate silit şase primării din judeţul Dolj.

Fratele lui Bercea Mondial a fost ridicat de poliţişti, miercuri dimineaţă, în urma unor percheziţii făcute în localitatea Drăgăneşti din judeţul Olt. Alături de fratele lui Bercea, au mai fost ridicate alte două persoane, toţi fiind suspectaţi de înşelăciune şi fals.

Cei trei au fost duşi la audieri la Poliţia Dolj. În momentul în care a ajuns la sediul Poliţiei, Vasile Anghel , zis Amar Generalu, fratele lui Bercea Mondial, a spus că are probleme de sănătate, iar când au început audierile el a susţinut că îi este rău şi că are nevoie să fie dus la spital.

Conform anchetatorilor, cele trei persoane întocmeau facturi, contracte şi devize de plată false, iar cu acestea mergeau la instanţe şi cereau executarea silită a unor primării, pe motiv că le-au livrat diverse mărfuri care nu le-au fost achitate. Ei declarau la instanţe că au livrat primăriilor pubele sau obiecte pentru locurile de joacă, scrie Mediafax.

"Din cercetările poliţiştilor craioveni s-a stabilit că suspecţii, prin folosirea de documente false (facturi, contracte, devize de plată), au obţinut hotărâri judecătoreşti împotriva mai multor primării din judeţul Dolj pe care le-au investit cu formulă executorie. Astfel, în baza hotărârilor au fost demarate procedurile de executare silită dispunându-se poprirea conturilor instituţiilor păgubite, până în acest moment fiind identificate şase primării din judeţul Dolj?, a declarat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt la Poliţiei Dolj.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost arestat preventiv în 20 februarie 2011, într-un dosar în care era cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat nepotul.

Bercea Mondial a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare, fiul lui a primit şapte ani de închisoare, iar soţia lui Anghel Sandu a fost condamnată la trei ani cu suspendare.

De asemenea, Sandu Anghel a fost trimis în judecată de Parchetul Curţii de Apel Craiova pentru spălare de bani şi evaziune fiscală în formă continuată, iar pentru recuperarea prejudiciului a fost pus sechestru pe conturi de peste 100.000 de euro şi 400.000 de lei, precum şi pe 13 imobile.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei.

În februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o biserică de cartier din Constanţa.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite