FOTO O tânără englezoaică şi-a părăsit ţara pentru a face voluntariat în Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruth Osborne lucrează ca şi voluntar la clinica veterinară din Craiova de două luni
Ruth Osborne lucrează ca şi voluntar la clinica veterinară din Craiova de două luni

Ruth Osborne, în vârstă de 32 de ani, a locuit în Birmingham, al doilea oraș ca mărime în Regatul Unit şi unul dintre cele mai populare oraşe după Londra, până la începutul acestui an. Tânăra a decis să facă o schimbare în viaţa ei, aşa că şi-a dat demisia de locul de muncă, iar acum lucrează ca voluntar la o clinică din Craiova. 

Tânăra englezoaică îşi face treaba ca la carte şi este apreciată atât de medicii de la cabinet, cât şi de proprietarii animalelor. Ruth Osborne îşi începe activitatea la ora 7.00, iar tot timpul este cu zâmbetul pe buze „La începutul acestui an am venit în Craiova şi i-am rugat pe medicii de aici să mă lase să fac voluntariat. Am vrut să schimb ceva în viaţa mea, iar acum eu zic că am reuşit. Iubesc animalele, iar faptul că am venit aici m-a ajutat foarte mult. Familia mea m-a susţinut şi atunci când am plecat de acasă, au ştiut că am făcut cea mai bună alegere. Eu mi-am dat demisia pentru a putea veni aici. Sincer nu regret absolut deloc şi sunt convinsă că am făcut cea mai bună alegere“, a mărturisit Ruth Osborne.

voluntara 2

CLICK aici pentru GALERIE FOTO

Ruth Osborne lucrează la Clinica Veterinară Family Vet ca şi asistent veterinar, iar deocamdată, fiind voluntar, nu primeşte bani. Se întreţine singură din economiile pe care le-a strâns. Tânăra englezoaică vrea să se stabilească în Craiova şi să îşi facă un viitor aici „Dacă românii pleacă în străinătate să muncească, nu văd de ce eu nu pot să fac acelaşi lucru aici. Mie îmi plac oletnii, sunt oameni buni şi primitori. Este adevărat că nu voi câştiga niciodată ca în Anglia, dar banii nu înseamnă întotdeauna totul“, a mai spus tânăra.  

„Noi o vom angaja“

Aurelian Ştefan, medic la clinica veterinară, susţine că este mulţumit de activitatea lui Ruth „Dacă este hotărâtă să rămână în Craiova, cu siguranţă o vom angaja. A învăţat să vorebască şi româneşte puţin. Văd că s-a acomodat destul de bine aici şi este o profesionistă în tot ce face“, a spus şeful clinicii.

voluntara 6

CLICK aici pentru GALERIE FOTO

La Craiova, pe lângă voluntariat, Ruth Osborne, se mai ocupă şi cu formarea de asistenţi veterinari. În România nu există în momentul de faţă astfel de cursuri, iar tânăra englezoaică are diplomă de asistent veterinar.

Craiovenii care vin cu animalele la cabinet susţin că Ruth este deosebită prin felul ei de a fi. „Parcă comunică cu animalele. Le înţelege şi are ceva mai special. De fiecare dată când am venit aici s-a ocupat ca la carte de piscuţul meu“, a spus Maria Duţă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite