Fostul purtător de cuvînt al Tribunalului Olt, condamnat definitive la patru ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Florin Dumitru, fostul purtător de cuvînt al Tribunalului Olt, a fost condamnat defintiv la patru ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost dată pe data de trei mai de Înalta Curte de Jutsiţie şi Casaţie.

Fostul purtător de cuvînt al Tribunalului Olt, a fost arestat în anul 2010 şi este acuzat de trafic de influenţă. Ovidiu Florin Dumitru a fost prins în flagrant chiar în timp ce primea şpagă de la un tânăr căruia îi promisese că îl va ajuta să obţină concursul în magistratură.

Fostul purtător de cuvînt din cadrul Tribunalului Olt, se dădea drept procuror şi le promitea absolvenţilor de Drept că îi ajută contra cost să intre în magistratură. Ovidiu Fl orin Dumitru l-a cunoscut în luna octombrie a anului 2010 la un meci de fotbal. Din vorbă în vorbă, falsul porcuror l-a asigurat că dacă este dispus să dea bani poate intra fără probleme la Institutul Naţional al Magistraturii „Te pot ajuta, însă, eu. Pot să vorbesc cu prietenul meu procurorul Brânzan care te poate ajuta, dar te costă 10.000 de euro. Nu-ţi face griji, am mai făcut aşa vreo trei-patru procurori, nu vei fi primul“, i-a spus Dumitru. Tânărul a mers direct acasă şi i-a adus în aceaşi zi suma de 2500 de euro. Câteva zile mai târziu absolventul la drept s-a întâlnit din nou cu Dumitru şi i-a maid at încă 7500 de euro.

A cerut mai mult

Fostul purtător de cuvînt din cadrul Tribunalului Olt, i-a spus tânărului că trebuie să îi mai aducă încă 5000 de euro.Acesta şi-a dat seama că este ceva la mijloc şi a mers la Bucureşti  să dicute cu procurorul Dumitru. Când a văzut că nu nimeni nu îl cunoaşte a mers la Direcţia Naţională Anticorupţie şi l-a denunţat.

Prins în flagrant

Ovidiu Florin Dumitru s-a întâlnit cu denunţătorul la un restaurant din centrul Băniei. Fostul purtător de cuvînt din cadrul Tribunalului Olt a fost prins în flagrant chiar în timp ce primea suma de 5000 de euro.

Ovidiu Florin Dumitru a fost condamnat defintiv la patru ani de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. Sentinţa dată pe trei mai este definitivă
.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite