Fostul poliţist reţinut pentru trafic de influenţă a fost condamnat la doi ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Constantin Bălaşa, a cerut sume mari de bani de la mai mulţi funcţionari din cadrul unor instituţii publice, pentru a-i ajuta să se angajeze în poliţie.

Constantin Bălaşa, a cerut sume mari de bani de la mai mulţi funcţionari din cadrul unor instituţii publice, pentru a-i ajuta să se angajeze în poliţie.
Tribunalul Dolj l-a condamnat pe data de opt noiemrie pe fostul poliţist la doi ani de închisoare cu executare. Constantin Bălaşa a fost prins în flagrant la începutul lunii mai, în timp ce primea 2.500 de euro de la un investigator sub acoperire pe care urma să-l ajute să se angajeze poliţist.

Constantin Bălaşa a lucrat până în luna martie 2009 ca şi agent în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Bărbatul era în atenţia ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj încă din luna februarie 2011. Un craiovean susţinea că fostul poliţist i-a cerut, anul trecut, 10.000 de euro, din care a încasat 5.000 euro, pentru a interveni la diverse cadre cu funcţii de conducere din Ministerului Administraţiei şi Internelor în vederea admiterii celor doi fii ai denunţătorului la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina.Cum băieţii acestuia nu au promovat examenul, olteanul l-a denuţat pe Constantin Bălaşa.

Oamenii legii au stabilit că în perioada august 2009 – mai 2011, inculpatul Bălaşa Constantin a pretins de la trei persoane denunţătoare suma totală de 21.000 euro, din care a primit efectiv 12.500 euro. Acesta s-a lăudat  că are influenţă asupra unor funcţionari, care îi vor aranja toate examenele  Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina.


Tribunalul Dolj la condamnat pe fostul poliţist la doi ani de închisoare cu executare. Instanţa l-a obligat pe inculpat să restituie suma de 12.000 lei denunţătoarei Elena Olteanu şi suma de 3.650 euro sau echivalentul în lei celui de-al doilea denunţător, Marian Dumitru, alţi 1.000 de lei urmând să fie achitaţi pentru acoperirea cheltuielilor judiciare


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite