Fostul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, condamnat cu suspendare pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silviu Cotigă a fost condamnat de Curtea de Apel din Craiova la trei ani cu suspendare. Sentinţa dată astăzi este definitivă. Fostul şef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, a fost trimis în judecată, după ce patronul unui service auto l-a reclamat la poliţie pentru şantaj.

Cotigă i-a trimis patronului pe cap mai multe controale pentru a-l convinge să uite de o datorie mai veche. În vara anului 2006, autoutilitara Fiat Ducato a SC VISILCO GENCOM SRL Craiova - patronată de Mihaela Despina Cotigă, soţia inspectorului-şef de la ITM, şi administrată de fiul soţilor Cotigă  s-a defectat. Autoturismula  fost dus la service-ul auto, administrat de Constantin Luţă. Fostul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, a mers şi a ridicat autoturismul. A plătit 2000 de lei din totalul de 3350 de lei.

Silviu Cotigă, a vrut să îi dea o lecţie administratorului, aşa că şi-a trimis doi subalterni în control la service-ul auto. Constantin Luţă le-a spus inspectorilor din cadrul ITM Dolj că este în conflict cu şeful lor. Cei doi au decis să suspende controlul şi l-au rugat pe Luţu să vină a doua zi la sediul instituţiei cu toate documentele.

Constantin Luţă a declarat că Silviu Cotigă i-a reproşat de faţă cu mai multe perspane că i-a cerut prea mulţi bani pentru reparaţia maşinii. Fostul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, i-a mai spus că dacă vrea îl poate muta din oraş.

Silviu Cotigă a declarat în faţa procurorilor că este nevinovat.A fost trimis în judecată pentru şantaj. Judecătoria Craiova l-a condamnat pe fostul şef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, la trei ani de închisoare cu suspendare. Tribunalul Dolj a decis să îi reducă pedeapsa la un an de închisoare cu suspendare în urma recursului formulat de Silviu Cotigă. Curtea de Apel a admis cererea procur orilor DNA , a casat decizia dată de Tribunalul Dolj şi menţinut pedeapsa dată de primă instanţă.

Cotigă a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea. Sentinţa dată astăzi de Curtea de Apel din Craiova este definitivă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite