Foşti angajaţi de la Finaţele Publice Dolj, condamnaţi la închisoare pentru returnări ilegale de TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Eugenia Ghiga, în vârstă de 58 şi Cornel Vîrlan, în vârstă de 45 de ani au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare cu executare, iar Nicu Ciurlin , în vârstă de 57 de ani şi Mihaela Nicolae, în vârstă de 47 de ani aprimit o pedeapsă de trei ani, iar Georgeta Seftulescu, de 44 de ani, are de executat un an şi zece luni. Sentinţa este definitivă şi a fost dată de Curtea de Apel Bucureşti.

Cei cinci craiovenii sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual şi falsul în înscrisuri sub semnătură privată şi anume. Foştii angajaţi ai Direcţiei Finaţelor Publice Dolj au fost trimişi în judecată alături craioveanul Gabriel Constantin, cunoscut drept “Gabi Alunecosu”, soţii Ion şi Maria Pipan, din Corabia, judeţul Olt şi cu Dănuţ Feraru în anul 2005. În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada iunie 2003-august 2004, grupul infracţional a obţinut 98 de miliarde de lei vechi returnări ilegale de TVA. Prejudiciul a fost creat de administratorii unor societăţi, însă cu ajutorul foştilor angajaţi  de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj.

Eugenia Ghiga, care era, pe atunci, şef serviciu la DGPF Dolj, Mihaela Nicolae, Georgeta Seftulescu (actualmente Prepeliţă) şi Nicu Ciurlin – inspectori fiscali  şi-au încălcat atribuţiile de serviciu şi sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi uz de fals. Gabriel Constantin zis şi „Alunecosu“ a fost prins la Arad pe adta de 15 martie. El a mai fost condamnat la şapte ani de închisoare într-un alt dosar de fruadă. Soţii Pipan, administratorii societăţii din Olt care au primit returnările ilegale de TVA au fost condamnaţi şi ei la câte şase ani de puşcărie.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite