Ford dă ultimatum Guvernului: Avem nevoie de infrastructură până la sfârşitul lui 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uzina Ford din Craiova
Uzina Ford din Craiova

Reprezentanţii Ford solicită oficialităţilor române să pună la punct un plan pentru realizarea infrastructurii necesare companiei de la Craiova. Centura de Sud a Craiovei şi drumul de acces din spatele fabricii sunt două dintre cerinţele americanilor.

Ford pune piciorul în prag! Dacă până acum discuţiile americanilor cu responsabilii români referitor la construirea sau modernizarea infrastructurii necesare au rămas la stadiul de simple politeţuri, oficialii companiei fac un pas mai departe şi încep deja să îşi expună nevoile concrete. După ce miercuri, reprezentanţii Ford au avut discuţii cu Dorina Tiron, directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi  Drumuri Naţionale din România, ieri, vicepreşedintele Ford Europa pe probleme juridice, guvernamentale şi de mediu, Wolfgang Schneider, şi preşedintele Ford România, Dionisio Campos, s-au întâlnit cu prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Oficial Ford: „Traficul în oraş va ceda!”

Oficialii Ford i-au explicat prefectului că, în condiţiile în care producţia la Craiova va creşte, iar numărul angajaţilor companiei va ajunge la 7.000, este evident faptul că infrastructura existentă în oraş nu va face faţă şi va ceda. „Numărul angajaţilor în fabrică va ajunge la 7.000 şi aşteptăm furnizorii cu încă o mie de oameni in primă fază, apoi 3-4.000. Trebuie avute în vedere măsuri combinate în privinţa accesului în oraş pentru că, altfel, traficul va ceda”,a spus Dionisio Campos.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ford au vorbit şi despre discuţiile avute la Ministerul Transporturilor, susţinând faptul că, pentru a putea funcţiona în viitor la parametri normali, fabrica de la Craiova are nevoie de construcţia centurii de sud a oraşului şi de modernizarea drumului de acces din spatele fabricii, ambele folosite de camioanele care vor intra şi vor ieşi de pe poarta fabricii. „Avem nevoie de aceste drumuri până la sfârşitul anului viitor”, i-a spus Wolfgang Schneider prefectului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite