Craiova: Ford începe producţia în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Ford începe producţia în septembrie
Craiova: Ford începe producţia în septembrie

Primul autoturism Ford „made in Craiova” va ieşi pe poarta uzinei din Bănie pe 8 septembrie. Americanii vor fabrica la Craiova autovehiculul utilitar Transit Connect şi 90% din maşini vor merge la export pe pieţele din Europa.

Oficialii Ford au anunţat astăzi că uzina va intra în septembrie în producţia primului autoturism al mărcii produs la Craiova. Dionisio Campos, preşedintele Ford România a precizat că deocamdată nu poate da detalii privind numărul autovehiculelor care vor fi fabricate în Bănie, spunând doar că deocamdată compania se concentrează pe modernizarea uzinei, pe continuarea investiţiilor şi pe siguranţă. De altfel, Campos a făcut şi o remarcă referitoare la calitatea produselor care vor ieşi pe poarta fabricii, spunând că va opri producţia dacă maşinile nu vor îndeplini standardele Ford la nivel mondial. „Voi opri producţia, voi face orice este necesar pentru a asigura produse de calitate. Este o practică pe care o avem peste tot în lume”,a spus Campos. Americanii vor scoate la Craiova modelul Transit Connect, un autovehicul comercial.

Plan multi-anual pentru sprijinul Ford

Alături de Campos s-a aflat azi şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care a precizat că este nevoie de o decizie unitară la nivel guvernamental pentru a sprijini investiţia Ford la Craiova. „Trebuie să avem o decizie la nivelul Guvernului României astfel încât toate nevoile de infrastructură: autostrăzi, parc industrial, infrastructura socială pe care ne-au cerut-o sindicatele: spitale, grădiniţe să fie rezolvate. Sper ca în jurul datei de 15 septembrie, Guvernul României să decidă asupra unui plan multi-anual de măsuri care să însoţească logica creşterii companiei Ford astfel încât indiferent de Guvernul care se va instala după alegerile prezidenţiale să existe continuitate”,a spus Geoană, după întrevedere avută azi cu preşedintele Ford România şi sindicatele din cadrul fabricii.

Ford vrea parking pe centura de sud

Oficialii Ford au purtat astăzi discuţii şi cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru găsirea unor soluţii de infrastructură pentru Ford. La ieşirea de la întâlnire, Dionisio Campos s-a arătat mulţumit de rezultate, spunând că şi Ford înţelege că o investiţie de anvergură necesită foarte mulţi bani. De cealaltă parte, Cristian Hari Dascălu, director pentru variante ocolitoare în cadrul CNADR a declarat că i-a prezentat conducerii Ford avantajele realizării autostrăzii Sudului către Bucureşti, în locul drumului expres promis anterior, dar şi stadiul realizării centurii ocolitoare de sud a Craiovei, care va face legătura cu drumul Craiova-Calafat. „Noi sperăm ca în toamna acestui an, să putem pune constructorul pe lucrare, după organizarea licitaţiilor pentru centura de Sud. Cei de la Ford ne-au cerut să includem şi un parking de mari dimnesiuni pe centură însă nu CNADNR se ocupă de astfel de investiţii.  Într-o lună scoatem la licitaţie şi reabilitarea tronsonului Alexandria-Craiova cu variantele ocolitoare la Alexandria şi Caracal”, a spus Dascălu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite