Craiova: Ford închide centrele de vânzări din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Ford închide centrele de vânzări din ţară
Craiova: Ford închide centrele de vânzări din ţară

Ford România desfiinţează centrele regionale de distribuţie din ţară ale fostei companii Daewoo şi renunţă la 91 de angajaţi.

Salariaţii vor putea însă opta pentru continuarea activităţii în cadrul uzinei de la Craiova sau vor primi salarii compensatorii. Decizia a fost aprobată recent în Consiliul de Administraţie al companiei şi vizează centrele regionale din Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca.

“Vor fi desfiinţate toate centrele de distribuţie zonale şi vor fi disponibilizaţi 91 de angajaţi. Justificarea conducerii companiei a fost că 90 de procente din producţie vor fi exportate, iar strategia de vânzări nu este compatibilă cu ceea ce am avut în trecut. Încă de la sfârşitul anului 2008, când a fost lichidat complet stocul de maşini Daewoo, prin centrele regionale nu au mai fost vândute decât piese de schimb. Angajaţii disponibilizaţi fie vor primi un loc de muncă la uzina din Craiova, fie şase, nouă sau douăsprezece salarii compensatorii, în funcţie de vechime”, au declarat surse din cadrul Ford România”, citate de Business Standard.

Potrivit contractului de privatizare, compania Ford nu are voie să disponibilizeze personal decât în anumite condiţii.
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite