Craiova: Focar de gripă porcină în Dolj: 11 cazuri confirmate în 48 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două asistente de la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul nr. 1 şi nouă elevi de la Şcoala din Filiaşi sunt diagnosticaţi cu gripă porcină. Citiţi şi: S-a îmbolnăvit de gripă porcină pe pământ sfânt EXCLUSIV: 20 de inspectori şcolari din toată ţara, suspecţi de infecţie cu AH1N1

Cinci dintre elevi sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş iar restul bolnavilor sunt izolaţi la domiciliu. Directorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) sunt în alertă după ce sâmbătă au mai fost confirmate încă şapte cazuri de gripă nouă, la Filiaşi, plus încă unul, la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul nr. 1.

Întâlnire de urgenţă, la prefectură

Autorităţile sanitare şi conducerea prefecturii s-au întâlnit azi-dimineaţă, în cadrul unui comitet de urgenţă, pentru a discuta această problemă. „Este vorba de încă cinci elevi din clasa cincea, contacţi ai primelor persoane diagnosticate ca fiind infestate cu virusul A/H1N1, dar şi doi membri de familie ai primillor pacienţi, elevi în clasa a şasea, şi mă refer aici la mama Dorinei R şi fratele copilului din aceeaşi clasă. În ceea ce priveşte cadrele medicale de la spital, este vorba de încă o asistentă, contact al primului caz”, a declarat dr. Jean Pârgaru, director executiv adjunct la DSP Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite