Florin Costea ar vrea să revină, dar Piţi nu-l lasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Costea (albastru) s-a „călit“ în ultimul timp în meciurile din Liga a IV-a
Florin Costea (albastru) s-a „călit“ în ultimul timp în meciurile din Liga a IV-a

Disperat de ratările colegilor în meciul cu FC Vaslui, atacantul e nerăbdător să joace într-un meci oficial, însă Victor Piţurcă nu vrea să-l forţeze pe atacantul de 25 de ani. Fotbalistul va rata şi derby-ul cu Dinamo din luna noiembrie, însă va fi apt de joc pentru partida cu Steaua din luna decembrie, în a doua etapă a returului.

Universitatea Craiova duce lipsă de un om de gol, iar acest lucru s-a văzut cel mai bine la meciul cu FC Vaslui, pierdut cu 0-1. Oltenii au avut zece ocazii de a marca, dar mingea nu a intrat în poartă, spre disperarea celor 25.000 de suporteri prezenţi, sâmbătă, la stadion.

Dacă îl aveam în teren pe Florin Costea, câştigam!", a fost concluzia fanilor Ştiinţei. Aceştia vor mai avea însă de aşteptat până când îl vor revedea în iarbă pe golgheterul echipei din ultimele trei sezone.

Florin Costea s-a refăcut după accidentarea din martie, dar va mai trece ceva timp până când va putea evolua la potenţial maxim. A jucat până acum, cumulat, 90 de minute: 25 într-un amical şi 65 pentru formaţia a doua.

Atacantul e însă departe de forma care l-a consacrat. „Şi-a păstrat calităţile tehnice, pe-astea nu i le poate lua nicio accidentare din lume, dar încă nu poate să alerge. Mai are mult de tras până va atinge potenţialul fizic optim. Din păcate, după ultimele calcule, cred că ne vom putea baza cu adevărat pe Florin abia în retur", a precizat preşedintele clubului oltean, Silvian Cristescu.

Piţi nu-l forţează

De când s-a refăcut, Costea a evoluat cu teamă în cele două partide în care a intrat pe teren, evitând contactele cu adversarii. Tocmai de aceea, conducerea tehnică nu are de gând să-l forţeze, chiar dacă jucătorul îşi doreşte să revină cât mai repede în Liga I.

În două, trei săptămâni cred că voi putea juca din nou", a spus atacantul de 25 de ani.

Victor Piţurcă este însă de altă părere. „Din punctul meu de vedere, Florin Costea nu va reveni fizic şi psihic la un nivel corespunzător decât la anul. El trage tare la antrenamente, şi-a făcut şi injecţii ca să mai scape de unele dureri care apar, dar eu îmi fac griji pentru el şi sunt foarte atent cu programul lui", a dezvăluit managerul general al Craiovei.

Mai are de muncă pentru a ajunge acel Costea pe care îl ştim cu toţii. Nu grăbim revenirea lui, chiar dacă vrea el", a spus şi „principalul" Eugen Neagoe.

"Am avut o accidentare similară cu cea suferită de Costea şi vă spun că nu va reveni pe teren mai devreme de luna mai a anului viitor!"
Ilie Balaci, fost fotbalist Universitatea Craiova

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite