Florin Calotescu, poliţistul prins cu mâna întinsă la şpagă a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul este acuzat de luare de mită
Poliţistul este acuzat de luare de mită

Florin Calotescu, poliţistul de la rutieră, care a cerut mită unui ofiţer sub acoperire 100 de lei, a fost trimis în judecată. Primul termen în proces a fost stabilit de judecătorii Tribunalului Dolj pentru data de 24 aprilie.

Florin Calotescu lucrează ca agent şef la circulaţie. Poliţistul a fost prins în flagrant chiar în timp ce primea şpagă 100 de lei. Omul legii este acuzat acum de luare de mită. Poliţistul a fost denunţat la Direcţia Generală Anticorupţie-Serviciul Dolj, de către un craiovean, care a povestit cum omul legii i-a cerut mită pe faţă „Am fost oprit în trafic şi sancţionat cu 140 de lei, pentru lipsa documentelor şi neportul centurii de siguranţă. Poliţistul mi-a mai reproşat că am folie protectoare pe maşină şi mi-a reţinut actele maşinii. Mi-a cerut să îl caut după program, iar dacă vreau documentele să îi aduc 600 de lei. I-am oferit 100 de lei, însă mi-a cerut 200 de lei să mă lase în pace sau 600 de lei după program“, a povestit denunţătorul ofiţerilor în plângerea depusă.

Prins în flagrant

Un ofiţer sub acoperire i-a oferit poliţistului de la rutieră 100 de lei pentru că a încălcat regulile de circulaţie. Calotescu a luat banii, fără să ştie de fapt cine este cel care i-a oferit mita.  Agentul de poliţie a primit de la investigator două bancnote de câte 50 de lei, le-a pus în buzunarul stâng al jachetei de serviciu, însă în momentul în care a fost înconjurat de ofiţeri din cadrul DGA şi un procuror a aruncat banii lângă picior. La audieri nu a recunoscut absolut nimic şi a declarat că nu îşi explică în nici un fel prezenţa urmelor fluorescente pe palme şi haine.

Florin Calotescu a fost trimis în judecată pe data de 30 martie pentru luare de mită, iar pe data de 24 martie va avea loc la Tribunalul Dolj primul termen în proces. 


Agentul nu s-ar afla la prima şpagă. De-a lungul timpului a fost acuzat de luare de mită de mai multe persoane, însă nu au existat probe împotriva poliţistului




Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite