Craiova: Florin Vlad este de negăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Florin Vlad este de negăsit
Craiova: Florin Vlad este de negăsit

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus ieri începerea urmăririi penale a lui Florin Vlad, principalul suspect în deraierea acceleratului 1692 în dreptul localităţii Cârcea. În timp ce vecinii spun că nu l-au mai văzut de două zile, anchetatorii susţin că ştiu unde se află suspectul. „În momentul de faţă ancheta este în curs, au fost amprentate toate persoanele. Florin Vlad este anchetat în stare de liberate


Bărbatul în vârstă de 53 de ani este descris de şefi şi de foştii colegi drept o persoană care, deşi se confruntă cu probleme psihice, nu ar fi fost capabilă de un act criminal. Potrivit inginerului Cristian Căţilă, vicepreşedinte executiv al Uniunii Teritoriale a Sindicatelor Mişcare – Comercial pe Regionala CFR Craiova şi fost şef al suspectului, Florin Vlad a fost impiegat de mişcare la gara Jianca, de lângă comuna Leu, până în 2003.

A dat Regionala în judecată în 2003 şi a câştigat

Omul, de loc din Coşoveni, a dat de necaz după ce a sustras staţia de amplificare din gara pe care o avea în grijă.  Furtul ar fi fost cauza pentru care Florin Vlad a ajuns pe lista de disponibilizări. Acesta nu s-a lăsat şi a acţionat Regionala în judecată, pe 15 august 2003. A câştigat şi, un an mai târziu, a fost repus în funcţie. În urma unei evaluări profesionale, Florin Vlad a fost retrogradat la funcţia de acar şi trimis la Frăsinet. „Din 2005 a început să aibă probleme de natură psihică. Conducerea societăţii a observat că are halucinaţii şi a dispus un control medical şi psihologic, peste cel efectuat anual de fiecare angajat. În acelaşi an a fost internat şi i s-a stabilit diagnosticul de tulburări paranoide. În ianuarie 2006 a fost internat din nou şi, ca să poată lucra în continuare, a fost mutat în luna mai a aceluiaşi an de la Divizia de Mişcare la Divizia de Linii la Caracal, pe un post de muncitor necalificat”, a spus Căţilă.

Aflaţi din Adevărul de Seară de miercuri, din Craiova, toate datele despre Florin Vlad, principalul suspect în cazul accidentului feroviar din apropiere de Cârcea.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite