Craiova: Florin Costea, pe picior de plecare? (VIDEO, SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Florin Costea, pe picior de plecare? (VIDEO, SONDAJ)
Craiova: Florin Costea, pe picior de plecare? (VIDEO, SONDAJ)

Oficialii Ştiinţei negociază cu CSM Vâlcea pe seama procentului dintr-un eventual transfer al atacantului oltean. Gruparea din Zăvoi are dreptul la 25 la sută din banii care ar urma să fie încasaţi de Universitatea pentru Florin Costea.

Patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, face însă tot posibilul ca vâlcenii să renunţe la procentul respectiv, oferind în schimb bani şi jucători.
Oficialii din Zăvoi nu au luat încă o decizie în acest sens, dar par tentaţi să dea curs ofertei din Bănie. „De doi ani am tot discutat pe această temă, dar încă nu e nimic concret. Conducerea Universităţii ne-a făcut o ofertă pe care nu pot să o spun până nu ajungem la o înţelegere. Vom mai discuta în următoarele zile, dar, în principiu, suntem de acord cu ce ne oferă“, ne-a declarat aseară directorul general al CSM Râmnicu Vâlcea, Florin Verigeanu.

În acest moment, fosta formaţie a fraţilor Costea caută forţe proaspete pentru noul sezon şi se orientează, din lipsă de bani, spre jucători din diviziile inferioare ale judeţului. Tocmai de aceea, câţiva fotbalişti de la Universitatea şi 500.000 de euro, cât se pare că ar fi dispus să ofere Mititelu, le-ar prinde foarte bine vâlcenilor.

Mititelu, în avantaj

Insistenţa cu care oficialii Ştiinţei încearcă să se înţeleagă cu CSM Vâlcea dă de înţeles că Florin Costea ar fi pe picior de plecare, iar suma de transfer este destul de mare, situaţie în care Mititelu ar ieşi în avantaj. S-a vorbit de oferte de peste 6 milioane de euro din Rusia şi Germania, iar, mai nou, se pare că şi Spania a intrat pe fir, Gică Craioveanu încercând să intermedieze un transfer al lui Costea la o echipă din primele şapte în Primera Division.

O astfel de afacere ar pica bine în acest moment şi Craiovei, pentru că nu se ştie cât ar mai obţine pe Florin Costea după un an. În plus, golgheterul Ştiinţei pare şi el tentat să părăsească Bănie „pentru o oferă bună pentru mine şi club“, Ilie Balaci fiind primul care a spus răspicat că e vremea ca atacantul să încerce „o nouă provocare în carieră“.
Universitatea a plătit pentru fraţii Costea 52.000 de euro, în iarna sezonului 2005-2006, toţi banii fiind consideraţi în contul lui Florin, Mihai venind gratis la Craiova.

Cum au ajuns fraţii Costea la Craiova

Adrian Mititelu a obţinut acordul părinţilor lui Florin şi Mihai pe loc, seara, în apartamentul familiei Costea, dar la discuţii a participat doar mama jucătorilor, tatăl fiind plecat la muncă în Italia. Şi cluburile s-au înţeles repede. 40.000 de euro au fost viraţi pe loc echipei CSM Vâlcea, iar 12.000 s-au dus către nişte cămătari din oraş, care deţineau creanţele pentru Florin Costea. Singura pretenţie a oficialilor din Zăvoi a fost să primească 25 la sută dintr-un eventual transfer al lui Florin, condiţie acceptată atunci pe loc de Mititelu.

Vezi cele mai frumoase momente ale lui Florin Costea în campionatul 2007/2008

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite