Craiova: Fiul viceprimarului de la Calafat, arestat pentru un accident mortal din 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Costin Vasile, de 28 de ani, a fost dus după gratii, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj. Tânărul a condus băut în 2007 un autoturism BMW, în care se mai afl au patru fete şi un băiat. A pierdut controlul volanului, în accident murind pasagerul, iar două fete au fost grav rănite.

Cristian Costin Vasile a plecat, la 23 noiembrie 2007, dintr-o discotecă din Calafat, unde a băut împreună cu un prieten şi cu patru fete, toate din Bucureşti. Tânărul s-a suit apoi la volan, a condus autoturismul BMW cu 180 de kilometri pe oră şi a reuşit să răstoarne maşina care s-a izbit de un pom.

Judecătorii şpăgari au vrut să îl scape În urma accidentului Mihai Tiţă, pasagerul af lat pe lodin faţă al maşinii, a decedat, iar două tinere au ajuns la spital în stare gravă. Băiatul viceprimarului din Calafat a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Una dintre victime a suferit opt operaţii chirurgicale, în urma accidentului. Dosarul lui Cristian Costin Vasile a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalului Dolj. Bogdan Diaconescu şi Laurenţiu Anghel, magistraţii arestaţi ulterior pentru luare de mită, l-au condamnat la trei ani cu suspendare.

Procurorii au făcut recurs, iar Curtea de Apel Craiova l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Cristian Costin Vasile a fost săltat în această dimineaţă chiar de la locuinţa lui din Calafat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, deşi le ceruse oamenilor legii să îl mai lase liber câteva zile, până la botezul fiicei sale. Băiatul viceprimarului din Calafat este acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală. Tatăl tânărului ucis a declarat în 2007, că dosarul este plimbat de la o instanţă la alta şi se vrea muşamalizarea cazului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite