Fiu de magistrat, „pedepsit“ cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Sprânceană (26 de ani) a fost trimis în judecată în 2007 pentru trafic de droguri, după ce a încercat să-i vândă cu 1.000 de euro 60 de grame de haşiş lui Bogdan Diţă, din Craiova, student la actorie în Capitală.

Procurorii DIICOT Craiova au stabilit atunci că fiul magistratei Daniela Sprânceană de la Judecătoria Craiova a adus drogurile din Maroc, prin Vama Cenad, la 15 august 2007. Deşi procurorii au mai stabilit că Daniel Sprânceană adusese de mai multe ori droguri în ţară, în lenjeria intimă, Tribunalul Dolj a decis ca tinerii să fie judecaţi în stare de libertate, pe motiv că nu reprezintă pericol social.

La audieri, Sprânceană a spus că e vorba despre o înscenare: „Sunt un student model, am absolvit Facultatea de Drept din Craiova printre primii. Nu am vândut niciodată droguri nimănui şi nici nu am consumat." Atât el, cât şi Bogdan Diţă au cerut strămutarea dosarului, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis judecarea la Tribunalul Arad.

Şirul proceselor

În 2009, magistraţii arădeni l-au condamnat pe Sprânceană la trei ani de închisoare cu suspendare, iar pe Diţă la trei ani de închisoare cu executare. Tinerii au făcut apel la Curtea de Apel Timişoara, care a decis suspendarea sub supraveghere a pedepsei lui Diţă. Procurorii  şi inculpaţii au făcut recurs la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, iar la 7 martie anul acesta instanţa a respins recursurile ca nefondate, cei doi scăpând cu pedepse de trei ani de închisoare cu suspendare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite