Craiova: Firmele doljene, datoare vândute la Fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Firmele doljene, datoare vândute la Fisc
Craiova: Firmele doljene, datoare vândute la Fisc

Peste 10% dintre firmele din Dolj care trebuiau să plătească impozitul forfetar au „uitat” să treacă pe la Finanţe să se achite de obligaţii.

Controversatul impozit minim pe care societăţile îl datorează statului a adus în vistieria Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj, până la jumătatea anului, doar 25% din sumele care ar fi trebuit să fie încasate. Potrivit directorului Eugen Călinoiu, Fiscul urmează să trimită notificări celor peste 2.000 de firme care figurează ca fiind active în evidenţele instituţiei şi apoi va trece la executări silite. „Din cele 33,12 milioane de lei datorate de firme, am încasat 25 de milioane. Sunt 22.030 de contribuabili persoane juridice, dintre care 20.025 au depus declaraţii cu sumele pe care ar trebui să le plătească. Au rămas însă 2.005 societăţi cărora le vom trimite notificare pentru a se conforma, pentru că deocamdată nu au plătit nimic Fiscului”, a spus Călinoiu.
 
Funcţionarii DGFP Dolj nu vor mai trimite somaţii

Spre deosebire de alţi ani, când lucrătorii DGFP Dolj erau nevoiţi să piardă zile bune de muncă pentru a lista somaţii de plată sau pentru a lipi şi trimite plicuri, anul acesta funcţionarii au scăpat de corvoadă. „Noi vom transmite doar baza de date la Vâlcea şi de restul se vor ocupa cei însărcinaţi cu trimiterea somaţiilor. Prin acest proiect-pilot se elimină lucrurile care înainte se făceau manual de către angajaţii noştri”, a mai spus Călinoiu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite