Craiova: Gripa porcină suspendă cursurile timp de o săptămână la şcoala din Filiaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii claselor a şasea de la şcoala cu clasele I-VIII din Filiaşi unde învaţă cei doi copii diagnosticaţi în această seară cu gripă porcină nu vor mai veni la ore timp de o săptămână.

Prefectul Eugen Georgescu a declarat în această seară că Direcţia de Sănătate Publică Dolj a dispus sistarea procesului de învăţământ la clasa a şasea de la şcoala din Filiaşi unde merg cei doi copii bolnavi. „S-a declanşat o anchetă epidemiologică şi Direcţia de Sănătate Publică s-a deplasat la Filiaşi pentru a stabili cine a luat contact cu cei doi elevi. Elevii de la clasa a şasea nu vor mai veni timp de şapte zile la cursuri”, a spus prefectul Eugen Georgescu. Potrivit prefectului, spaţiile din unitatea de învăţământ unde merg 1190 de elevi vor fi dezinfectate în perioada următoare.
Prefectul a mai adăugat că săptămâna viitoare medicii vor începe triajul epidemiologic zilnic în colectivul şcolii, având în vedere că perioada de incubaţie a virsului este de şapte zile.

Reamintim că o asistentă în vârstă de 35 de ani de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a fost diagnosticată în această seară cu virusul AH1N1, alături de doi elevi în clasa a şasea de la şcoala cu clasele I-VIII din Filiaşi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite