Craiova: Horia Andreescu deschide stagiunea la Filarmonica Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concertul va avea loc joi
Concertul va avea loc joi

Melomanii sunt primiţi cu un concert simfonic, în programul căruia se regăsesc Beethoven, Ravel şi Berger.

Concertul de deschidere a stagiunii 2009 - 2010 de la Filarmonica Oltenia va începe astăzi, la ora 19.00, sub bagheta maestrului Horia Andreescu, a cărui prezenţa la Craiova este aşteptată cu încântare. „Este un eveniment important pentru instituţie, dar şi pentru oamenii care îi trec pragul în căutarea muzicii de înaltă ţinută. Este frumos că se întâmplă chiar de Ziua Internaţională a Muzicii, care reaminteşte de numele marelui Yehudi Menuhin“, mărturiseşte directorul interimar al Filarmonicii, Gabriel Marciu.

Pe scena din Bănie vor concerta violonista Jenny Abel, din Germania, şi Orchestra Simfonică a instituţiei. Programul serii va cuprinde, potrivit Iuliei Negrea, secretar relaţii publice în cadrul filarmonicii, „lucrări de mare virtuozitate, precum «Tzigane», de Ravel şi pagini celebre, devenite repere ale istoriei culturii, aşa cum este Simfonia a V-a «a Destinului», de Beethoven“.

Jenny Abel, încurajată de Menuhin

Născută în Germania, la Husum, Jenny Abel avea să susţină primul său concert la doar şase ani. A fost ascultată cântând chiar de iniţiatorul Zilei Internaţionale a Muzicii, maestrul Menuhin, şi încurajată de acesta să meargă mai departe. A concertat de-a lungul timpului pe toate continentele, fiind unul dintre artiştii sensibili la subiecte precum violenţa sau discriminarea rasială. De fiecare dată, Jenny Abel urcă pe scenă şi demonstrează supremaţia artei asupra actelor antisociale şi maniera extraordinară în care reuşeşte să apropie oamenii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite