„Fii atent la prietenia celor din jur!...Traficul de persoane există!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii, învăţaţi să conştientizeze fenomenul traficul de persoane
Elevii, învăţaţi să conştientizeze fenomenul traficul de persoane

Campania de prevenire a traficului de persoane este desfăşurată în comunităţile partenere World Vision din Dolj, alături de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi Asociaţia „Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III“.

Starul campaniei a fost dat în această săptămână, în comunele Breasta şi Coţofenii din Dos. Elevii au ocazia să vizioneze filme privind efectele traficului de persoane, să se informeze din materialele puse la dispoziţie de organizatori. Mesajul pe care ei îl primesc este „Ai grijă ! Şi tu poţi să cazi în capcana traficanţilor !“.

 „Sperăm ca aceste sesiuni de informare şi conştientizare, precum şi restul activităţilor din cadrul campaniei să ducă la o mai bună înţelegere a fenomenului traficului de persoane şi eliminarea atitudinilor de subestimare a fenomenului.  Copiii s-au arătat receptivi la informaţiile prezentate. Au fost informaţi cu privire la riscurile la care se pot expune prin utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor moderne de comunicare de tip internet şi telefonie mobilă, le-a fost prezentat profilul recrutorului, dar şi al victimei, modalităţile de recrutare, precum şi formele de trafic. La final, le-au fost amintite greşelile care pot apărea în comunicarea cu alte persoane şi le-au fost adresate sfaturi care sperăm să îi ţină departe de efectele extrem de periculoase ale acestui fenomen“, a spus Daniela Ivănuşi, Coordonator Centru Regional Craiova - Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane.   

„Au fost binevenite sfaturile pentru evitarea pericolului de a cădea în capcana traficanţilor“, a precizat Monica Sîrbu, directorul Şcolii Coţofenii din Dos.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite