Fetiţa cu dublu transplant de ficat a plecat ca un înger la cer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreia Patricia Drăgan împlinise 12 ani în iunie
Andreia Patricia Drăgan împlinise 12 ani în iunie

I se spunea fetiţa minune. Toţi cei care îi ştiau suferinţa Andreiei Patricia Drăgan se plecau în faţa forţei cu care copila cu dublu transplant de ficat, care trecuse prin mai multe intervenţii chirugicale, care şi-a trăit copilăria prin spitale, lupta pentru viaţa ei.

„Îi mulţumim Andreiei pentru lecţia de demnitate pe care ne-a dat-o tuturor. Îi mulţimim pentru lecţia despre putere în lupta cu boala. Dumnezeu s-o odihnească, iar dacă mai există ceva dincolo de această viaţă sper să-i aducă pace şi linişte, pentru că a suferit prea mult aici“, a spus Melania Stoiculescu, diriginta fetiţei, de la Şcoala 29.

În primăvara acestui an, Camelia Buşcu, mama, făcând apel la sprijinul oamenilor pentru a-şi putea duce fetiţa la tratament în Franţa, creiona destinul greu încercat al Andreiei, pe care ea şi-l asumase cu stoicism de om mare.

„A supravieţuit dintr-o sarcină gemelară. A primit nota 4 la naştere. A trecut prin două transplanturi de ficat, din cauza intoleranţei de fructoză. La şapte ani, vârstă aniversată în reanimare printre copii bolnavi şi intubaţi, cântărea 15 kilograme, dar a avut puterea să lupte pentru viaţa ei, a mers la şcoală, iar anul trecut a primit diplomă de excelenţă după concursul la română“.

Chiar dacă erau multe momentele în care din cauza bolii nu a putut merge la şcoală, Andreia învăţa acasă. Era pasionată de editarea video şi visa să lucreze în cinematografie. Ultima intervenţie chirugicală din Franţa, din luna iulie, le-a dat mari speranţe fetiţei şi mamei că lucrurile au intrat pe un făgaş normal. Vineri, pe 7 octombrie, după o luptă până în ultima clipă pentru viaţă, Andreia Patricia Drăgan  a plecat ca un înger.

„S-a stins prinţesa inimii mele, s-a stins ca un adevărat luptător. A murit curajoasă. Dumnezeu să mi-o aibă în pază!“, se-nchină în faţa copilei ei mama îngenunchiată de durere.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite