Craiova: EXCLUSVIV: Fetiţa născută printr-o minune a fost operată şi se simte bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: EXCLUSVIV: Fetiţa născută printr-o minune a fost operată şi se simte bine
Craiova: EXCLUSVIV: Fetiţa născută printr-o minune a fost operată şi se simte bine

Ileana Nicolae, gorjeanca din Cărbuneşti care a născut prematur săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova, după ce a rămas însărcinată de şase ori într-un singur an, este în afara oricărui pericol. Bebeluşul cântăreşte un kilogram jumătate.

Citiţi mai multe despre acest caz:

O femeie a rămas însărcinată de şase ori, într-un singur an

Raluca, fetiţa pe care proaspăta mămică a adus-o pe lume, se află în secţia de Reanimare şi se recuperează după ce a fost operată de urgenţă, bebeluşul fiind născut cu o malformaţie destul de severă.

"A fost o intervenţie destul de riscantă!"

“Fetiţa prezenta o ocluzie neonatală înaltă, printr-un diafragm complet la nivelul duodenului. În termeni cunoscuţi, acest copil avea un obstacol la nivelul tubului digestiv, care împiedica trecerea oricărui aliment de la stomac în jos, chiar dacă era sub formă lichidiană. A necesitat o operaţie la nivelul acestui diafragm. A fost o intervenţie destul de riscantă, dar reuşită. Această malformaţie îi periclita de la bun început viaţa”, a declarat prof.dr. Corneliu Sabetay (foto jos), din cadrul secţiei de Chirurgie Pediatrică de la SJU, care a efectuat operaţia.

image

Mama bebeluşului spune că a trăit o minune, în primul rând pentru că a rămas gravidă după nenumărate încercări şi pentru că Raluca a supravieţiuit bolii. Ileana Nicolae (36 de ani) a spus că Raluca reprezintă totul pentru ea. “Până acum, nu am putut să duc sarcina până la capăt. Am luat tratament de fiecare dată, dar în zadar. Nu am primit nicio explicaţie pentru problemele mele de sănătate. Sper ca Raluca să fie un copil vioi”, ne-a spus mămica (foto jos).

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite