Fetele de la SCM luptă pentru performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa de handbal feminin SCM Craiova
Echipa de handbal feminin SCM Craiova

Sportivele oltence înfruntă săptămânal echipe de top în Liga Naţională de Handbal.

Deşi a fost înfiinţat în urmă cu cinci ani, Sport Club Municipal (SCM) joacă în cea mai importantă competiţie sportivă de handbal din ţară. Pe lângă echipele de baschet şi volei, masculin şi feminin, clubul se poate mândri şi cu echipa de handbal feminin care săptămânal are meciuri în Liga Naţională de Handal. Cele 17 jucătoare care alcătuiesc echipa antrenată de Bogdan Burcea au fost aduse la club din toată colţurile Olteniei.

„Avem sportive din Craiova, Slatina, Caracal, Corabia, Târgu-Jiu, Drăgăşani şi o singură fată din Baia-Mare. În vara aceata lotul a fost schimbat aproape complet. Câteva dintre handbaliste erau ale clubului, dar am adus şi prin transfer“, explică Mihai Milu, organizator de evenimente în cadrul SCM.  Fetele care au vârste cuprinse între 19 şi 34 de ani performează în Campionatul Naţional de Handbal – Liga Naţională, acesta fiind primul eşalon valoric din domeniu. Patru dintre acestea au fost aduse de la Centrul Olimpic Râmnicu-Vâlcea şi joacă în naţionala de tineret handbal.

Nu au sală pentru meciuri

Deşi sportivele clubului înfruntă cele mai bune echipe de handbal din ţară precum Oltchim Râmnicu-Vâlcea, U Jolidon Cluj şi Ştiinţa HCM Baia Mare, meciurile de acasă se desfăşoară în oraşelul Filiaşi. Motivul este lipsa unei săli care să fie reglementată pentru desfăşurarea de competiţii în Liga Naţională. „Din păcate, Sala I. Constantinescu nu are dimensiunile necesare pentru a disputa astfel de competiţii, iar meciurile le jucăm la sala de sport din Filiaşi“, explică Mihai Milu. Potrivit acestuia, problemele privind meciurile se vor rezolva odată ce va fi inaugurată Sala Polivalentă.

Acest lucru se va întâmpla în primăvara anului următor. „Atunci o să ne mutăm acolo, cu siguranţă“, susţine organizatorul de evenimente. Începutul de campionat nu a fost unui prielnic pentru SCM Craiova, însă obiectivul echipei este de a rămâne în primul eşalon. „Prioritate este să ne menţinem în Liga Naţională. Având în vedere că sunt de doar cinci ani înfiinţaţi, deocamdată vrem doar să rămânem în competiţie“, conchide Mihai Milu.

Început timid în campionat

Echipa Sport Club Municipal Craiova a început cu o înfrângere campionatul. Acesta au pierdut în faţa echipei Dunărea Brăila şi se află momenten pe penultimul loc în campionat. În ciuda rezultatatelor din primele şase etape, fetele rămân încrezătoare că următoarele evoluţii se vor concretiza în victorii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite