Craiova: Festivalul de chitară şi-a desemnat azi câştigătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Festivalul de chitară şi-a desemnat azi câştigătorii
Craiova: Festivalul de chitară şi-a desemnat azi câştigătorii

Radu Ionescu, elevul Liceului de Artă „Marin Sorescu“, a luat premiul I la categoria de vârstă 13 - 17 ani. Cel dintâi la a doua categorie, peste 17 ani, este Bogdan Mihăilescu, de la Liceul de Muzică „George Enescu“ din Bucureşti. Premiile le-au fost înmânate în cadrul Galei laureaţilor, la sediul Casei de Cultură de pe strada Traian Demetrescu, numărul 31.

Citeşte şi:

Radu Rareş Ionescu îşi împarte viaţa între muzică şi fotbal



Câştigătorii Festivalului-Concurs de Chitară Craiova 2009

Categoria 13 - 17 ani:

Premiul I - Radu Ionescu
Premiul II - Abo-Zaied Amir
Premiul II - Serghei Manaf
Premiul III - Marc Dumitrescu

Categoria peste 17 ani:

Premiul I  - Bogdan Mihăilescu
Premiul III - Răzvan Nicolae

Premiile, între 200 şi 400 de lei, le-au fost înmânate tinerilor chitarişti în cadrul Galei laureaţilor, de către directorul Casei de Cultură Traian Demetrescu. La categoria 13 - 17 ani, unde Radu Ionescu a fost primul, s-au acordat două premii II, ele fiind adjudicate de  Abo-Zaied Amir şi Serghei Manaf. Pe trei s-a situate marc Dumitrescu. La cealaltă categorie, peste 17 ani, juriul a dat doar premiile I şi III, concurenţilor Bogdan Mihăilescu şi Răzvan Nicolae. Radu este decis să cumpere din cei 400 de lei corzi pentru chitară, iar Bogdan crede că îi va investi într-un alt concurs. „Mă simt foarte bine, am muncit pentru acest festival şi sunt fericit că a luat premiu la prima ediţie“, a mărturisit Radu Ionescu.

Ambiţii mari pentru anul viitor

Directorul Casei Demtrescu, Alexandru Stuparu, a precizat că s-a făcut deja o strategia pentru 2010. „Avem ambiţii foarte mari. Vrem să devină o tradiţie, să-l internaţionalizăm“, a declarat acesta.
Prima ediţie a Festivalului-Concurs de Chitară Craiova 2009 a debutat vineri seara, cu microrecitalul susţinut de Radu Ionescu, elevul Liceului de Artă „Marin Sorescu“, cel care a şi intrat ieri primul în competiţie. Juriul care a apreciat cine sunt cei mai talentaţi chitarişti dintre participanţi, printre care au fost şi tineri din Bucureşti, a fost format din: Liviu Georgescu, organizatorul festivalurilor „Eduard Pamfil“ şi al celui de la Sinaia, profesorul Colegiului Velovan, Cristian Mihai Mihăescu şi chitaristul Stan Zamfirescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite