Craiova: Festivalul Maria Tănase se va face cu aceeaşi bani ca în urmă cu doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Festivalul Maria Tănase se va face cu aceeaşi bani ca în urmă cu doi ani
Craiova: Festivalul Maria Tănase se va face cu aceeaşi bani ca în urmă cu doi ani

Evenimentul, ajuns la a XX-a ediţie, jubiliară, ce va avea loc la Craiova în perioada 24 – 27 noiembrie, pe scena Teatrului Naţional, a primit de la Consiliul Judeţean Dolj 350.000 RON.

„Bugetul alocat de consiliu a suplimentat suma de 150.000 RON, strânsă de noi din economii. Consider că este un buget decent. Până la urmă trebuie să se vadă bine pe scenă, nu să facem risipă“, declară Amelia Etegan, directorul Centrului Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, organizatorul Festivalului –Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“. Pentru concurenţii din Dolj, preselecţia făcută de centru se va încheia pe 10 octombrie. Până în momentul de faţă s-au înscris şapte persoane.

40 de ani de existenţă

Festivalul dedicat Marii Doamne a folclorului, Maria Tănase, la care participă artişti amatori, vocali şi instrumentişti, din ţară şi străinătate, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani, apărea în peisajul Cetăţii Banilor în 1969. Anul acesta, ediţia jubiliară va fi încununată cu premii cuprinse între 500 şi 1.000 de euro. Juriul va mai acorda şi două premii speciale în valoare de 250 euro,  sumă ce va fi înmânată şi concurentului nominalizat de public la premiul pentru popularitate. Înscrierile se vor încheia pe data de 10 noiembrie, iar cei care nu vor avea fişele conmplete riscă excluderea de la preselecţie. Tinerii vor interpreta două piese, una cu aompaniament, altă fără (doină sau baladă).

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite