Craiova: Festival - Concurs de Chitară, la toamnă în Cetatea Banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Festival - Concurs de Chitară, la toamnă în Cetatea Banilor
Craiova: Festival - Concurs de Chitară, la toamnă în Cetatea Banilor

Evenimentul, aflat la prima ediţie, se va desfăşura la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“, între 2 - 4 octombrie 2009. Pot participa copii şi tineri din toată ţara, care se pot înscrie de pe acum.

Festivalul va fi organizat pe două categorii de vârstă: 13 – 17 ani şi peste 17 ani. Concurenţii primei categorii vor prezenta un program la alegere, care va dura maximum 15 minute, iar ceilalţi vor include şi două piese în tempo diferit din creaţia lui Johann Sebastian Bach.  Pentru înscrierea în concurs sunt necesare: fişă de înscriere, o copie a actului de identitate şi o fotografie recentă format 4/3. Toate acestea se trimit, până pe 15 septembrie, la Casa de Cultură de pe strada Traian Demetrescu, numărul 31,  sau pe adresa de e-mail: casa_cultura_traian_demetrescu@yahoo.com. „Am observat că sunt foarte mulţi tinerii care cântă la chitară şi iubesc acest instrument şi ne-am gândit să le dăm şi noi o şansă să intre într-o competiţie frumoasă. Sperăm să prindă şi să avem mai multe ediţii“, afirmă Alexandru Stuparu, directorul Casei Demetrescu.

Diplome pentru toată lumea, premii pentru câştigători

Cei mai iscusiţi mânuitori ai chitării, care se vor afla pe podium, vor fi premiaţi cu sume cuprinse între 200 şi 400 de lei. În semn de apreciere, fiecare participant va primi o diplomă. Juriul va avea libertatea de a decide dacă va mai decerna şi alte premii. Startul acestei prime ediţii a se va da pe 2 octombrie seara, atunci organizându-se tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii intrării în concurs şi un recital de chitară, de la ora 19.00. Toată ziua de sâmbătă, 3 octombrie, va fi a concursului, urmând să fie încheiată tot cu un recital. Gala laureaţilor va fi organizată pe 4, dimineaţa, la ora 10.00. Potrivit organizatorului, Casa Demetrescu, programul poate suferi unele modificări, în funcţie de numărul celor înscrişi.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0351/413.368; 0351.413.369; 0251/415.142, 0723.919.750, 0740.414.230.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite