Dragoş Tiugan, fiu de medic şi frate de judecator, reţinut pentru clonare de carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capul reţelei ar fi Dragoş Tiugan, fiul unui şef de secţie de la Spitalul Militar. Oamenii legii au descins în această dimineaţă în 37 de locuinţe din Craiova, Slatina, Caracal şi Bucureşti, de unde au ridicat 17 persoane acuzate de clonare de carduri.

 Tânărul a fost luat pe sus din locuinţa sa şi dus, împreună cu alte persoane, la sediul DIICOT din Craiova pentru a fi audiat. Dragoş Tiugan a fost escortat cu cătuşe la mâini şi le-a spus procurorilor că nu este vinovat de absolut nimic. „În momentul de faţă sunt aduse toate persoanele reţinute la sediul DIICOT pentru a fi audiate. Avem informaţii despre activitatea pe care au desfăşurat-o de mai bine de şase luni. Sunt acuzaţi de falsificare de carduri“, a spus Flavius Cristea, procuror DIICOT Craiova.

image

Nu se cunoaşte prejudiciul

Toţi tinerii care au fost reţinuţi vor fi aduşi la Craiova pentru a da declaraţii. Falsifcatorii de carduri acţionau în ţări precum Italia, Germania şi Suedia, de unde sustrăgeau fraudulos sume de bani. Oamenii legii încearcă acum să stabilească dacă mai sunt şi alte persoane implicate în grupul infracţional.



Oamenii legii au stabilit că aparatura electronică era confecţionată în Bucureşti, iar componentele mecanice se făceau în locuinţe din Craiova, unde se realiza şi ansamblarea părţilor electronice şi mecanice. Deocamdată nu se ştie cu exactitate ce sumă au reuşit membrii reţelei de falsificatori de carduri să sustragă din bancomatele din străinătate.

Tinerii sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor  de constituire de grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie a unor date informatice, deţinerea unor echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată şi punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate. Procurorii DIICOT au mai declarat că majoritatea persoanelor reţinute fac parte din familii cunoscute în Craiova.

image


Fiul neurologului Tiugan a mai fost acuzat în 2004 că a confecţionat şi comercializat aparate electronice menite să pirateze bancomatele.  Cu informaţiile obţinute a clonat carduri şi a reuşit să sustragă sume mari de bani din mai multe bancomate.

Dragoş Tiugan este capul reţelei de falsificatori de carduri  

image

Dragoş Tiugan a fost angajat la RAR Dolj pe funcţia de inginer. Tânărul  a declarat atunci ca şi acum că este nevinovat.

Vom reveni cu amănunte

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite