Facultatea de Drept va avea sediu de lux. Vezi aici cum va arăta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furnicar de muncitori pe şantierul viitorului sediu al Facultăţii de Drept din Craiova, la un an de la startul lucrărilor şi de la îngroparea capsulei cu semnăturile martorilor la eveniment. Potrivit decanului Dan Claudiu Dănişor „constructorii sunt în grafic“, doar mici retuşuri fiind necesare ici-colo.

Praf, mult zgomot, indicaţii la tot pasul despre ce ar mai trebui finisat într-o parte sau de adăugat în alta, timp în care cel mai modern sediu de şcoală superioară din România prinde contur. Ocolind gropile din aleea ce conduce spre spaţiul de la Mecanică unde se lucrează de zor la sediul în care va funcţiona Facultatea de Drept din Craiova, te opreşti în locaţia unde va funcţiona sala de lectură cu luminator deasupra, cu 140 de locuri, biblioteca proiectată să adăpostească 400.000 de exmplare, sala de cataloage computerizate. O pasarelă din sticlă va lega aula de corpul bibliotecii. Scheletul aulei anunţă instalarea acolo a unui spaţiu impunător, cu scenă şi cabine în care cei ce vor susţine spectacole se vor putea pregăti la fel ca într-un teatru. Faţada va fi din sticlă. În clădirea unde vor funcţiona zece amfiteatre cu o sută de locuri fiecare, alte cincisprece săli cu câte 30 de locuri, şase cu 60 de locuri, chiar şi o sală de judecată, zeci de birouri, din care patru vor sta la dispoziţia asociaţiilor şi organizaţiilor studenţeşti, o sală de consiliu cu traducere simultană.

image

VEZI AICI IMAGINI DE PE ŞANTIER

Lifturi şi tipografie

În clădirea cu patru etaje vor fi amplasate lifturi din sticlă, o scară spirală spre atrium, un restaurant. Culorile vor ieşi din tipare, scăriile fiind de culoare roşie, iar zidurile personalizate cu imagini asemănătoare codurilor de bare vor fi verzi. Nicăieri nu îşi face loc linearitatea. „Un lucru la care am ţinut foarte mult a fost ca această clădire să fie luminoasă şi să aibă identitate. Să nu fie ca nicio altă înstituţie de învăţământ superior “, precizează Mihai Trif, arhitectul a cărui idee a avut câştig de cauză atunci când s-au prezentat proiectele.

image

AICI VOR ÎNVĂŢA DIN 2012 STUDENŢII FACULTĂŢII DE DREPT DIN CRAIOVA

Inginerul Ioan Halip, de la firma timişoreană care execută lucrarea, confirmă că este un proiect complex, că „materialele folosite la construcţie sunt de cea mai bună calitate, betoanele de clasă superioară, armăturile standardizate, partea de hidroizolaţie fiind realizată doar cu material de calitate superioară, nu din cele clasice. „Structura de rezistenţă a ridicat câteva puncte de dificultate“, a mai spus Halip. De pe acoperişul clădirii se vede oraşul, motiv pentru care acolo va fi o terasă. Pe suprafaţa de peste 12.500 mp se vor mai afla terenuri acoperite, dar şi în aer liber, de sport, aproape două sute de locuri de parcare, cinci adăposturi antiaeriene. Construcţia este prevăzută cu ventilaţie centralizată, iar 15 panouri solare vor furniza apa cladă. „Este cea mai modern clădire din România. Cred că vor putea studia aici 4.000 de studenţi, în condiţii optime“, a mai spus decanul Dănişor. Lucrarea trebuie predată la 1 martie 2012, iar în luna mai deja va fi utilată.

Investiţie de aproape 20 de milioane de euro

Proiectul „Reabilitare campus universitar din Complexul Mecanică“, al cărui beneficiar este Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din Craiova, accesat prin Programul Operaţional Regional, are o valoare totală de 60.765.437,83 lei. Finanţarea nerambursabilă este de 47.585.720,57 lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite